Rükzan Sağır 'İsveçliler misafir çocukları aç bırakıyor'
HABERİ PAYLAŞ

'İsveçliler misafir çocukları aç bırakıyor'

Her şey sosyal paylaşım platformu Reddit’te açılan “Başkasının evinde kültürlerinden dolayı başınıza gelen en tuhaf anı neydi?” başlığına yapılan yorumlarla başladı. Bir kullanıcı “İsveçli bir arkadaşımın evine oyun oynamaya gitmiştim. Annesi yemeğe çağırdı. Ve burayı iyi dinleyin. Bana ailece yemek yerlerken odada beklememi söyleyip yemeğe gitti.

Çok vahşi bir andı” yanıtını verdi. İnsanlar inanmakta zorlandı. Misafirperverlik kuralları coğrafyaya göre değişse de sofranı, hele de bir çocukla paylaşmamak birçok kültürde ayıptır. Ben etkileşim için biraz abarttıklarını düşündüm. Ama yanılmışım. İsveçli şarkıcı Zara Larsson bu konuya açıklık getirdi.

Haberin Devamı

İsveçliler misafir çocukları aç bırakıyor

ÇILGINCA AMA DOĞRU

“Bu sadece çocuklar söz konusu olduğunda yaşanan bir durum. Benim ailem ve pek çok aile ikramda bulunurdu. Ama oyun oynamaya gittiğin arkadaşının evinde o yemek yerken odada beklemek sıradışı değildi. Ya da arkadaşına ‘Git evinde yemek ye, gel’ demek. Çünkü evler iki dakikalık mesafedeydi.

Çılgınca gelebilir, ama doğru” dedi. Orta Doğulu kullanıcılar şok geçirdi. Bir kullanıcı “Böyle bir şey yapsak burada ömür boyu müebbet yeriz” demiş. İnsan böyle bir durumda kendi kendine vicdani müebbet yemiyorsa zaten, kusura bakmayın ama böyle köklü kültürün tartışılması da gayet normal.

İnsanların tek paylaşımla sanal ortamda ‘linç’ edildiğine çok kez şahit olmuştuk. Bu olay ile koca bir ülkenin bile tek bir paylaşım zinciriyle nasıl bir kalemde ‘linç kültürü’ ağına düşebildiğini de görmüş olduk.

DÜNYA LİGİNDE BİR MODA GECEMİZ OLDU

Elle Türkiye dergisinin Divan Kuruçeşme’de düzenlediği ‘8. Stil Ödülleri’ gecesindeydim. Yıllardır Hollywood’un kırmızı halı geçitli törenlerini takip eden biri olarak dünya sınıfında bir davet olduğunu söyleyebilirim.

  • Konuklar bir stil ve tavır gecesine katıldığının bilincinde olarak kendini tarzıyla temsil etmeye çalışmış, profesyonel yardım almıştı.
  • Kırmızı halı pozlarında sosyal medya ünlüleri deneyimlerini konuşturdu, ekran ünlülerini gölgede bıraktılar. Yaş ortalamasını düşürerek daveti genç kıldılar.
  • Türkiye’deki törenlerin en önemli sorunlarından biri olan kırmızı halı ve sahne ışığı sistemi törende büyük oranda çözülmüştü.
  • Tören adabında bir dönüşüm içindeyiz. Bu kültüre öncülükte önemli bir geceydi. Ödül veren ve alanların konuşma süreleri ve içerikleri konusunda bir standarda halen ihtiyacımız var. Dünya ünlülerinin seçtiği Bee Goddess mücevher markasının kurucusu Ece Şirin’e ödül vermek için çıkan Ali Koç o kadar uzun konuştu ki…

İsveçliler misafir çocukları aç bırakıyor

Bedavaya stil olmaz

  • Ödül alanlar arasında da bunun bir stil gecesi olduğunu unutup teşekkürlerini bambaşka kapsamlarda yapanlar çoktu. Örneğin 2021’in Moda İkonu seçilen Kim Kardashian teşekkür konuşmasını tamamen stilinde emeği geçenlere adamıştı, tarzını bulmasını sağlayan eski kocasına bile teşekkür etmişti! Gecenin ruhuna en uygun teşekkür konuşmasını Bulgari işbirliği ile ödül alan Serenay Sarıkaya yaptı.
  • En çok alkışı saç tasarımcısı Önder Tiryaki, makyaj tasarımcısı Ece Birsen ve fotoğrafçı Burcu Kandemir’in alması, bunun bir ekip işi olduğunun göstergesiydi.
  • Törene en uygun stil ise Christopher Esber giyen Ece Sükan ve Ferre giyen Berrak Tüzünataç’a aitti. Görünümlerini bedavaya getirenlerin aksine, stil namına böyle gecelerde para harcamak gerektiğinin kanıtı oldular.
  • İsveçliler misafir çocukları aç bırakıyor
Sıradaki haber yükleniyor...
holder