Rükzan Sağır Milyarlık Örümcek Adam'ın alametifarikası
HABERİ PAYLAŞ

Milyarlık Örümcek Adam'ın alametifarikası

İngiliz oyuncu Tom Holland’ın oynadığı Örümcek Adam’ın son filmi ‘Eve Dönüş Yok’ pandemi döneminde 1 milyar dolar hasılatı aşan ilk film oldu. Daha önce Andrew Garfield (38) ve Tobey Maguire (46) tarafından canlandırılan Örümcek Adam’ı beş yıldır Holland oynuyor. Toplam altı kez Örümcek Adam’ı oynayıp ikisini de çoktan geride bıraktı. Kırmızı-mavi tulumu ilk kez giydiğinde Holland henüz 19 yaşındaydı. Peki beş yıl önce bir bakanın dönüp ikinci kez bakmayacağı, 25 yaşındaki bu genç adam nasıl süper şöhret oldu? Bond’u bile nasıl üçe katladı ve sinema salonlarını doldurmayı başardı?

Haberin Devamı

Milyarlık Örümcek Adamın alametifarikası

Holland, sadece köklü bir çizgi roman kültürünün gücünü arkasına almış değil, günümüzde bir ‘star’dan beklenen tüm kriterleri de üzerinde taşıyor. Modern zamanların gençleri, ulaşılmaz değil kendine yakın bulduğu ve akranı figürlerin heyecanına kapılıyor. Babası yaşındaki yıldızlara hayran olmak, bugünün politik doğruculuğuna ters. Sırrı genç ve ‘munis’ olmaktan fazla…

Babası stand-upçı, annesi fotoğrafçı olan Holland, Billy Elliot müzikalinin Londra’daki seçmelerine katılmak istediğini söylediğinde henüz 9 yaşındaydı. Okulda hiç sahneye çıkmamış, şarkı söylemeyen ve bir bale tekniği bile bilmeyen bir çocuktu. 2006’dan itibaren deneme çekimlerine katıldı. İnat etti, sekizincide kabul edildi.

İki yıllık eğitimin ardından 2008’de müzikalde oynadı. Bu süreçte jimnastik dersleri aldı. Bu dersler, Örümcek Adam’ın gerektirdiği esneklikte hareket etmesinde avantaj sağladı.

2015’te Örümcek Adam’ı oynamak için girdiği seçmeleri kazandı. Hem de Marvel ile 6 sezonluk anlaşma yaparak. Bu rolü kazanacağını da onu sete getirip götüren sürücüden öğrenmişti. Sürücü ona, “Rolü alacaksın evlat, çünkü senden önceki çocuk fazla yakışıklıydı” demişti.

Örümcek Adam, yani Peter Parker olabildiğince sıradan, akran zorbalığına uğrayan, kızların gözdesi olmayan, ‘ezik’ biriydi… Holland, fiziksel özellikleriyle biçilmiş kaftandı.

Kendinden önceki Maguire ve Garfield gibi, yaşı büyük olsa da genç görünen ‘Örümcek Adam’lardan değildi. Hem gençti hem de ‘kasmıyordu’.

Haberin Devamı

Ama, kameralar önünde büyümüş nesle ait rahatlık ve alışkınlığı, esprileri ve kaçamak bakışlarıyla yeni ‘arzu nesnesi’ haline geldi.

Tıpkı diğer Örümcek Adam’ların partnerleriyle aşk yaşaması gibi o da rol arkadaşı Zendaya’nın büyüsüne kapıldı. Ekrandaki kimyaları tutmuştu.

Holland, tulumu en geç 30 yaşında çıkaracağını söylüyor. Şimdiden üç devam filmi anlaşması hazır...

PLANETARYEN BESLENMENİN SIRLARI ANADOLU’DA

Beslenmede yeni bir akım başladı: Planetaryenlik. ‘Gezegensellik’ olarak çevirebiliriz. İngilizce ‘gezegen’ anlamına gelen ‘planet’ kelimesinden türüyor. Kendilerini “Dünya’nın iyiliği için yaşayan ve ona göre beslenenler” olarak tanımlıyorlar. Vejetaryenlik veya veganlık gibi katı sınırlar yok. Herkes doğaya en az zararı verecek şekilde beslenmeye çalışıyor. Öğünleri mümkün olduğu kadar halk pazarındaki malzemelerden çıkarmayı öneriyor. Sağlıklı ve gezegen dostu bir mutfak, hazır ürünün en az girdiği mutfaktır. Batı’ya gittikçe sofra yemekleri dondurulmuş şekilde satılan raf ürünü oluyor. Bizde herhangi bir yöresel mutfağa bakınca sadece un ve sudan bile lezzet şöleni çıkarabilen ev mutfaklarının ustaları, yeni dünyanın aradığı cevapları taşıyor: Doğal, az, öz malzemeyle zengin lezzet.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder