Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Önce okula sonra etkinliklere dönüş
HABERİ PAYLAŞ

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Bir ayı aşkın süredir darmadağın haldeyim. Hastalıklar, taşınma, yerleşme, iş yeri açılışı, okulların başlaması derken 10 kilo verdim. Evde ruh gibi dolaşmaya başladığımı anladığım anda sirkelindim ve kendime geldim. Silikon tabancasını kaptığım gibi etkinliklere sarıldım. Hem bana hem oğluma çok iyi geldi. Siz de böyle bir dönemden geçiyorsanız sakın üşenmeyin ve haftada bir gün bile olsa çocuğunuzla etkinlik yapmak için kendinize zaman ayırın. Ruhunuza iyi geleceğine söz veriyorum.

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Haberin Devamı

Kartondan Oynar Kollu Oyuncak Ayı Yapımı

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Bu hafta yapması pratik ve eğlenceli oynamasıysa çok keyifli bir etkinlik hazırladım. Biraz karton, biraz boya ve maşa raptiye ile kolları ve bacakları oynayan bir oyuncak ayıcık yapacağız. Umarım siz de bizim gibi hem yaparken hem oynarken eğlenirsiniz.

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Bir parça karton
  • Kahve, siyah ve turuncu boya
  • Boyamak için fırça veya sünger
  • Dört adet maşa raptiye
  • İki adet oynar göz (yoksa çizebilirsiniz de)
  • Siyah şönil
  • Makas veya maket bıçağı
  • Silikon tabancası

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

İlk olarak kartonumuzdan kafa, gövde, kollar ve bacaklar ile kulakları kesiyoruz. Sonra bu parçalar kahverengine boyuyoruz. Ardından daha açık bir renkle (ben turuncu ve kahveyi karıştırdım) fırça darbeleriyle tüy etkisi yaratıyoruz. Kartonu ortadan ayırıp tırtıklı kısmından kulaklarının içini kesiyor ve onu da siyaha boyayıp yapıştırıyoruz. Şönilden burun ve ağzını yapıyor ve gözlerini de yapıştırıp kafasını elde ediyoruz.

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Yaptığımız kafayı gövdeye yapıştırıyoruz. Kollar ve bacakları ise maşa raptiye ile tutturuyoruz. Böyle kollar ve bacaklar hareket edebilir hale geliyor. Hepsi bu. Çocuğunuzu bu oyuncağa isim vermesi, onu konuşturması ve hareket ettirmesi için cesaretlendirebilirsiniz. Ardından da hayali oyunlara başlayabilirsiniz. Umarım çok eğlenirsiniz!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Kartondan Tavşan Temalı Çanta Yapımı

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Bu hafta çocuklarımızın gerçek hayatta rahatlıkla kullanabileceği şirin mi şirin bir çanta yapacağız. Üstelik de kartondan! Öyle sağlam ve şık olacak ki herkes bayılacak garanti ediyorum!

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Karton parçaları
  • Halat/Jüt ip
  • Bir parça kalın bir ip veya halat (Ben beyaz kalın ip kullandım isterseniz yünde de kullanabilirsiniz)
  • Siyah Şönil
  • Pembe ponpon
  • Silikon Tabancası
  • Makas ve maket bıçağı

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

İlk olarak kartonumuzdan iki eşit parça tavşan kafası kesiyoruz. Ardından bu parçaları jüt iple kaplıyoruz. Kulaklarını dıştan içe yapınca daha şık oluyor. Ardından kafalardan birinin yuvarlak kısmına bir parça karton daha yapıştırıyoruz böylece çantamızın tabanı oluşuyor ve onu da jüt iple kaplıyoruz.

Haberin Devamı

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Diğer tavşan kafasını da ilk kafayla aynı hizaya gelecek şekilde yapıştırıyoruz. İstediğimiz bir tarafına şönilden göz ve ağız yapıyoruz ve burun için de pembe ponponumuzu yapıştırıyoruz. Jüt ipimizden ince bir örgü yapıp kulplar için kesiyoruz. Bu parçaları çantamızın kenarlarına bol silikonla yapıştırıyoruz.

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Son olarak kalın ip veya halatımızdan çantamızın askısını yapıp kulplara geçiriyoruz. Ufak bir düğümle sabitliyoruz. Hepsi bu! Umarım siz de bizim kadar beğenir ve severek kullanırsınız!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Bazen Olur Böyle / Klinik Psikolog Mehmet Teber & Burcu Güdücü/ Sincap Kitap

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Sizin evi bilmem ama bizim evde bu aralar duygular sel olmuş durumda. Neredeyse iki yıldır okula gitmeyen oğlumun okula başlaması önce üzüntü, sonra kızgınlık derken korku olarak karşımıza çıktı. Her gün başka bir bahaneyle göz yaşlarına boğuluyor sonra da ağlamak istemiyorum diye sinirleniyor. Bu çocuğun ergenliği beni şimdiden düşündürüyor! Tam da böyle bir dönemde keşfettim Klinik Psikolog Mehmet Teber’in “Bazen Olur Böyle” serisini. Sincap Kitap’tan çıkan ve Burcu Güdücü’nün resimlediği bu kitaplar ilaç gibi geldi bizim eve. Öncelikle çocukların duygularını tanımasını, anlamasını ve yaşamasını bu kadar yalın bir dille ve ilgi çekici karakterlerle anlatmasını sevdik. Ardından sayfalar arasındaki küçük zarflardaki sorular sayesinde oğlumla etkileşim kurabilmeyi sevdik. Oğlum ise her kitabın sonunda çıkan sürpriz balonlara bayıldı. Çocuklara duygularını anlatmak, o duyguları gerçekten anlamalarını ve yaşamalarını sağlamak onlara verebileceğimiz en büyük hediye aslında. Çünkü o küçücük kalplerinde ve beyinlerinde anlamlandıramadıkları bu koca duygular ile ne yapacaklarını şaşırıyorlar bazen. Bu da krizlere yol açıyor. O krizler de bizim sabrımızı zorlayınca iş içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor. İşte bu yüzden “Bazen Olur Böyle: Biraz Üzüldüm Sanki, Biraz Kızdım Sanki, Biraz Korktum Sanki ve Biraz Kıskandım Sanki” dörtlemesine bayıldım. Tüm ebeveynlere tavsiyemdir. Çocuklarınızın da seveceğinin garantisini veriyorum!

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@seryaldincer/ Seryal Dinçer

Önce okula sonra etkinliklere dönüş

Bu hafta size önermek istediğim sayfa bir astrolog/yazara ait. Astrolojiyle aranız nasıl bilmiyorum ama eğer merakınız varsa bu sayfaya bayılacaksınız. Seryal Dinçer benim bugüne kadar tanıdığım en başarılı kadınlardan biri. Yeniden Sevmek ve Güneş’in Doğsun kitaplarının yazarı olan Dinçer’i tanıdığımdan beri astrolojiye olan bakışım bambaşka bir hal aldı. Yorumlarından öyle etkilendim ki bağımlısı oldum. İki çocuk annesi olan ve kurumsal hayattan gelen bu güzel kadın bana yıldızların anlamını öğretti. Eskiden öylesine okuduğum genel burç yorumlarından özele astrolojinin derinliklerine inmeme yardım etti. Ne zaman üst üste bir sıkıntı yaşasam ilk baktığım sayfa onunki oldu. Sorun bende mi yoksa bazı enerjilerin etkisi altında mıyım diye merak ettim. Seryal Dinçer’in paylaşımlarını okudukça pek çok taş yerine oturur hale geldi. Kendi iç enerjimi yönlendirmeme yardım etti. O farkında olmasa da bir anlamda gizli psikoloğum gibi oldu! Üstelik oğlum doğduğundan beri hayatta onu nelerin beklediğini hep merak etmişimdir. Nasıl biri olacak, neler yapacak, neler yaşayacak ve şans onun yanında olacak mı? Eskiden sadece kendimle ilgilenirken şimdi onun da ruh halinden yıldızların açılarını anlayabilir hale geldim desem yeridir! Uzun lafın kısası Seryal Dinçer’i tanımıyorsanız tanımanızı, takip etmiyorsanız etmenizi şiddetle tavsiye ederim...

https://www.instagram.com/seryaldincer

Sıradaki haber yükleniyor...
holder