Şirin Sever ‘Dilek Taşı’ dizisi 80’ler modasını yeniden coşturur
HABERİ PAYLAŞ

‘Dilek Taşı’ dizisi 80’ler modasını yeniden coşturur

Yeni sezonda merakla beklediğim bir dizi var; ‘Dilek Taşı’. Eskiden müptelası olduğumuz dönem dizilerinden biri geliyor çünkü! 1980’lerin dokusunda geçen dizinin fragmanlarında Gülden Karaböcek’in ‘Dilek Taşı’ şarkısını duymak da, izleyeceğimiz hikayeye dair çok şey anlatıyor aslında. Kanal D’nin büyük merak yaratan bu yeni dizisiyle perşembe akşamı tanışacağız nihayet. Seyir zevki çok yüksek olacak çünkü kadro da müthiş: Son dönemin yıldız ismi Salih Bademci, Hazal Subaşı, Ozan Dolunay, Elif Doğan, Perihan Savaş, Özge Özberk, Teoman Kumbaracıbaşı, Elif Doğan, Çiçek Dilligil, Engin Yüksel, Afra Karagöz gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. ‘Dilek Taşı’ her anlamda çok konuşulacak gibi duruyor ama her bölüm sonrası 80’ler modasını da hatırlayacağız gibi görünüyor. Dizinin kostüm tasarımcısı Aynur Torun ile konuştum; çok ciddi bir hazırlık süreci yaşadıklarını anlattı. 80’lerin her döneme ilham veren efsane yıllar olduğunu hatırlattı; vatkaların, neşeli renklerin, İspanyol paça ve sivri yakaların döneme damga vurduğunu, 80’lerin sonuna doğru ise çiçekli elbiselerin, mini eteklerin yaygınlaştığını, dizide de bütün bu detaylara büyük özenle yer verildiğinin altını çizdi. Ayrıca perma ve abartılı saç modellerinin, büyük ve parlak takıların kullanıldığını da atlamayalım. Bu esintileri dizide bol bol göreceğimize göre, sokağa yansıması da an meselesi diyebiliriz. Anlayacağınız ‘Dilek Taşı’ hem kalbimize, hem de gözümüze hitap edeceğe benziyor. Mendilleri hazırlayın; ilk bölüm 7 Eylül Perşembe akşamı Kanal D’de.

Haberin Devamı

‘Dilek Taşı’ dizisi 80’ler modasını yeniden coşturur

SALİH BADEMCI’NİN YILI!

Tam da yazının bu noktasında, Salih Bademci’ye ayrı bir paragraf açmak gerektiğini düşünüyorum.. Yılların oyuncusu, çok da yetenekli. Komediyse komedi, dramsa dram, hepsinin hakkını veriyor. Geniş kitleler onu romantik komedi dizisi ‘Kiralık Aşk’la tanıdı, dizideki sempatik karakteri epey sevilmişti. Ardından ‘İstanbullu Gelin’de ağabeyinin gölgesinde kalan bir kardeşin psikolojisini ekrana öyle başarılı yansıttı ki, hayranları arttı. En çok da ‘Kulüp’ dizisindeki sıradışı ve renkli karakteriyle kalpleri fethetti, ‘Vay be, her rolün altından kalkıyor’ dedirtti. Son tiyatro oyunu ‘Aydınlıkevler’i de izledim, hepsinde bambaşka, hepsinde hiç sıkmadan, kendini tekrar etmeden oynamış. Bu rolleri arka arkaya oynamasına rağmen ilgi çekmesinin nedeni de bu zaten! Sonunda yılın iddialı dizilerinden ‘Dilek Taşı’nda başrol onun oldu. ‘Bileğinin hakkıyla kazandı’ diye buna denir işte. Bu yıl Salih Bademci’nin yılı oldu diyebiliriz. Her projede zevkle izlediğim Salih Bademci’yi bir kez daha ve bu kez ‘Dilek Taşı’nda, ‘Mustafa Yılmaz’ karakterinde izlemek için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

‘Dilek Taşı’ dizisi 80’ler modasını yeniden coşturur

Pembeye fazla maruz kalmak!

Olmaz olsaydı keşke Barbie filmi! Zira artık pembe görmek istemiyorum, overdose oldum. Bülent Ersoy’un baştan aşağı pembelere bürünmesinin şokunu atlatamadan, baştan aşağı pembe bir Berdan Mardini bünyeme fazla geldi açıkçası! Bu kez de Barbie akımına kapılmış Mardini; Pink Mardini olmuş! Hayır, erkeğin pembe giymesine karşı değilim. Hatta erkeklerin o klasik, sıkıcı tarzlarını değiştirmelerini, cesur seçimler yapmalarını, renklenmelerini destekliyorum. Yazı bile yazdım bu konuda. Erkeklerin pembe tabusunu saçma buluyorum ayrıca... Hatırlarsınız belki, yıllar önce Elif Şafak’ın ‘Aşk’ kitabının kapağı pembe diye erkekler tribe girmiş, ‘erkek adam pembe kapaklı kitap mı okur?’ diye kitabı ellerine almayı reddetmişti. Kitabın gri kapaklısı çıkarılmıştı hemen. Ne saçmaydı! Özetle, saçma erkeklik algılarının kırılması adına, Mardini gibi bir adamın pembelere bürünmesi çok güzel hareket ama işte her akıma tuzlukla koşulunca, olmuyor! O da Selen Görgüzel gibi; haber oldukça coşuyor. Bu da çok yoruyor gözleri, hatta yer yer kanatıyor. İşte bu sebeple, bir süre pembe görmek istemiyorum kendi adıma, teşekkürler.

Haberin Devamı

‘Bazı ilginç rakamlar’ köşesi...

* 150... Av sezonu başladı, balıkçılar denize açıldı. Gelen haberlere bakılırsa, bu kış hamsi bol olacakmış. Mutluyum çünkü hamsi fanıyım! Kilosu tezgahlara 150 TL’den giriş yapmış, daha da düşer belki diye beklemedeyim.
* 86 bin... Türkiye’nin eşek nüfusu düşmüş! TÜİK rakamlarına göre tam 30 yıl önce 841 bin olan eşek sayısı, 2022’de 86 bin 455’e gerilemiş. Temel problem kırsalda nüfusun azalması, köylerde eşeklerin elden çıkarılması. Hay eşek kafalar sizi!
* 2 milyon... Fiyatı 70 TL’den 60 TL’ye düşürülerek sabitlenen Müze Kart satışında rekor! Müze ve ören yerlerinde geçerli Müze Kart’ın satışları 2023 yılının ilk 7 ayında rekor kırarak 2 milyon 151 bin 988’e ulaşmış. En çok ziyaret edilen yer de Konya’daki Mevlana Müzesi.
* 45... Antalya merkezli Türk havayolu şirketi Corendon Havayolları, uçaktaki çocuk ağlamalarından rahatsız olan ya da gürültü istemeyen yolcular için; belli uçuşlarda özel bölüm oluşturuyor. Tabii bunun için fazladan 45 Euro ödenecek. Umalım ki bu uçuşların sayısı derhal artsın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder