Suna Akyıldız Muhteşem festival
HABERİ PAYLAŞ

Muhteşem festival

‘Mr. Dosso Dossi’ kimliğiyle DJ’lik de yapan iş insanı Hikmet Eraslan, Ağrı’dan ve Şırnak’ın Cizre ilçesinden sonra önceki gün de Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde muhteşem bir festivale imza attı. Ağrı’da 30 bin, Cizre’de 100 bin, Harran’da ise 120 bin kişinin katıldığı konserler oldukça renkliydi. Yaklaşık 10 milyonluk devasa sahne ise görülmeye değerdi. Cizre konserine gidememiştim.

Fotoğrafları görünce uzun süre etkisinden çıkamadım. Coğrafya kader dense de bu kaderi değiştirmek yine insanların elinde. Cizre’deki o coşkuyu görünce Harran’a son dakika yetişebildim. Onca konsere gittim bu kadar görkemli bir sahneyi yıllar önce Madonna‘nın Türkiye’de verdiği konser sırasında görmüştüm. İhtişamını anlatmaya kelimelerim yetmez. Uzun zamandır görmediğim bir insan kalabalığı vardı. İnsanlar ışıl ışıldı. Kadınların ve çocukların üzerlerindeki pullu, dallı, çiçekli elbiselerden gözümü alamadım. Çok ama çok güzellerdi. Özenle hazırlanmışlardı. Bir ara konserde sahne alan Soner Sarıkabadayı’nın çadırdan olan odasına gittim.

Haberin Devamı

Çok heyecanlıydı ve “Cizre’yi görmen lazımdı Suna, o seyircinin muhteşemliğini anlatamam. İyi ki bu konserlerin bir parçasıyım” dedi. Gecede sahne alanlar arasında Mustafa Sandal, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş da vardı. Harikasınız Hikmet Eraslan, ya da Mr. Dosso Dossi mi desem… Umarım açtığınız bu yolda yaktığınız bu kıvılcıma ortak olan çok olur. Şimdi sırada daha neler olacak merakla bekliyorum.

ERKAN’A BRAVO!

Geçenlerde Kanal D’nin sevilen dizisi ‘O Kız’ın Kavacık’taki setindeydim. Dizinin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya çok eski arkadaşım. Uzun zamandır yoğunluktan görüşemiyorduk. Çekimler devam ettiği için kısa da olsa sohbet etme imkanı bulduk. Dizide zekası 5 yaşındaki bir adamı oynuyor. Böyle ters köşe bir rol oynadığı için hem mutlu hem de kariyeri için aldığı bu riskten dolayı biraz tedirgindi.

Söz döndü dolaştı yapılan yardımlara geldi. Erkan, yaptığı yardımları konuşmayı, bunları göze sokmayı hiç sevmez. Ama yıllardır ihtiyaç sahibi birçok insana destek olduğunu onu yakından tanıyanlar bilir. Hatta bir okul bile yaptırdı. Laf lafı açtı, konu 2 yıl önce kaybettiği annesi Şerife Petekkaya’ya geldi. Erkan’ın annesi Alzheimer hastasıydı.

Haberin Devamı

Birçok organizasyondan davet geldiğini anlatan Erkan, “İnan kimseyi kırmak istemiyorum Suna ama şart koydum. Ya Alzheimer Derneği’ne ya da eğitimle alakalı istediğim bir yere bağış yaptıklarında katılıyorum” dedi. Böyle birkaç davete de katılmış. Bence şahane bir fikir. Şöhreti doğru yerde ve zamanda kullanmanın en güzel örneği bu olsa gerek.

TAKSİM METROSU PİSLİK İÇİNDE

İstanbul’da trafik hepimiz için maalesef bitmez bir çile haline geldi. Ne kadar kalabalık olsa da gideceğiniz yere en kolay ulaşım metro veya metrobüsler. O yüzden Hacıosman-Eminönü arasındaki metroyu çok sık kullanıyorum.

Geçenlerde yakın bir arkadaşımın doğum günüydü. Taksim’e gitmem gerekti. Taksim’i ne kadar sevsem de son yıllardaki insan kalabalığı yüzünden mecbur kalmadıkça gitmemeye gayret ediyorum. Geçen cuma akşamı Taksim’e gittim.

Haberin Devamı

Son durağa gelip indiğimde büyük bir şok yaşadım. Asansör beklerken idrar kokusundan nefes almak mümkün değil. Her yer pislik içinde. İnşaatı yarım bırakılmış şantiye alanı gibi. İstanbul’un kalbi olan Taksim’e en kolay ulaşım metro. O yüzden ne böyle bir görüntü ne de böyle bir koku yakışmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder