Tamer Heper Bu dizilerden rahatsızım
HABERİ PAYLAŞ

Bu dizilerden rahatsızım

Hepimizi rahatsız eden bir durumla karşı karşıyayız. Olur olmaz nedenlerle silahlar çekiliyor, olur olmaz nedenlerle insanlar vuruluyor. Kullanılan silahlara bir bakın, model model, son model. Peki silah bulundurmak serbest mi? Hayır serbest değil. Silah, mesleki olarak güvenlik personeli dışında özel şartlarda ruhsata tabi. Ruhsat iki çeşit, bulundurma ruhsatı, taşıma ruhsatı diye. Bir de silahla işlenen suçlarda ceza daha ağır.

Şimdi bu bilgileri vermemin nedeni, silahlar konusunda açıklama yapmak değil, sıkıntılı bir duruma değinmek. Sıkıntım televizyonlarda yayınlanan diziler. Şu dizilerin neredeyse yüzde 90’ında silahlar çekiliyor, karşılıklı vuruşuluyor, her silahtan sayısız mermi yakılıyor, şiddet - dehşet sınırsız. Çok merak içindeyim dizi konusu derken akla gelen mutlaka insanların birbirini vurması mıdır? Toplumda sevgi, saygı, dürüstlük aşılayacak konu yok mudur? Sadece konu silahları çekip vuruşmak mıdır?

Haberin Devamı

‘Bu tür dizileri sevmiyorsan seyretmezsin’ diyecekler. Benim derdim benim seyretmem veya seyretmemem değil, topluma örnek olması, bu tür davranışın artık tabii kabul edilmesi ve sosyal yaşantıyı kötü etkilemesi. Silah temininin kolay olması. Nitekim sonuçlarını görüyoruz, sokaklar dizi filmi gibi. İşte bu yüzden. Hatta silahların çekilmediği yarışma adı altında bazı programlar var ki, katılanların birbirine hakaret etmediği, saldırmadığı günler izlenmiyormuş.

İşte ne yazık ki toplumu olumsuz etkileyen nedenler açısından önemli bir konudur bu diziler. Toplumda bunlar izlenir, izlenenler tabii kabul edilir, sonrasında caddede yol verdin, vermedin tartışmasında silahlar çekilir. Bu mudur doğrusu? Bu konuyu niye kaleme aldım? Silahla saldırıların tabii hale gelmesini endişe ile karşıladığımdan. Silah bulundurma ve taşımalar konusunda sıkı önlemler alınmasını şart olarak gördüğüm gibi dizilerin de topluma iyi örnek olacak senaryolarla sunulmasının şart olduğunu söylemek istedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder