Tamer Heper Evden hemen tahliye mümkün mü?
HABERİ PAYLAŞ

Evden hemen tahliye mümkün mü?

Üç yıldır kapıcı dairesinde oturuyoruz. Evde aşırı derecede rutubet var. Eşya ve giysilerimiz yeşil küf oluyor, her şeyi atmak zorunda kalıyorum. Kapıcı dairesini toplantı salonu yapacaklarmış. Kiralar çok pahalı. Yetim maaşıyla geçiniyorum. Başka ev tutamıyorum. Çıkarırlarsa sokakta kalırız diye korkuyorum. Bizi bu kapıcı dairesinden atma hakları var mıdır? Ş.Y.

***

Okuyucum bir kapıcı dairesinde oturuyor, ancak anlatımından bir kapıcı olarak değil bir kiracı olarak oturduğu anlaşılıyor. Şayet kapıcı olarak otursaydı ayrı hükümlere tabi olacaktı. Bir kiracı olarak oturduğunda farklı hükümlere tabi olacak. Bunun için önce açıklama yapma ihtiyacı duydum. Kendisinin kiracı olarak oturduğu görüşü ile sorusunu yanıtladığımda, kendisine her kiracı gibi ‘çık’ deyince kendisi çıkmayabilir. Anlattığı kararı ile de zaten öyle çıkmaya niyeti yok.

Haberin Devamı

O halde de kiraya veren bina yönetiminin kiracı aleyhine bir tahliye davası açması gerekecek. Böyle bir davada da kendilerinin ihtiyacının ispatı gerekecek. Tabii ki böyle bir davada da bir toplantı odasına ihtiyaçlarının bulunduğunun ispatı gerekecek. Elbette bu gibi bir olayda akla gelen sorular var. Mesela bu güne kadar toplantıların nerede yapıldığı sorusu. Yani bu toplantıların bu güne kadar yapıldığı uygun yerler var ise bu halde ihtiyaç talebinin ciddi olmadığı kabul edilebilir.

Veya okuyucumun yani kiracının toplantı yapılacak uygun yer bulunduğu iddiasının kabul edilebilir bir tarafı var ise yine davanın kabulü konusu tartışılabilir. Bir başka husus, ortak mahallerin amacı dışında kullanılamayacağı görüşü karşısında bir kapıcı dairesinin ortak alan olarak toplantı odası olarak düzenlenmesinin yasalara uygun olmayacağı iddiası tartışılabilir vs.

***

Yani okuyucumun bu yerden öyle çok çabuk tahliyesinin sağlanamayacağı gibi bir durumun mevcudiyeti akıllara geliyor. Kendi tabiri ile buradan atılmak söz konusu olmayıp, bu halde okuyucumun yapacağı şey şimdilik açılabilecek bir davayı beklemek olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder