Tamer Heper Makbuz birlikte olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Makbuz birlikte olabilir

Haberin Devamı

Bir bankadan kredi kullandım. Benden 1000 TL dosya parası ile 250 TL ekspertiz ücreti aldılar. Ben de tüketici hakları hakem heyetine başvurdum. Bu giderin iki makbuzunun ayrı ayrı olması gerektiğini, tek olması halinde tüketici mahkemesinin bakmayacağını söylediler. Benimki tek makbuz. Bu durumda ne yapacağım? A.B.

Artık sağır sultan bile duydu. Bankalar vatandaştan tam 33 kalem, aslında olmaması gereken para alıyorlar. Sizin başınıza gelen de bu. Bunun için olayın oluştuğu yıla göre belli rakamlara ulaşıldığında önce tüketici hakları hakem heyetine başvurulur. Belli rakamların üstünde ise doğrudan doğruya tüketici mahkemesine başvuru yapılır.

[[HAFTAYA]]

Bu parasal sınır her yıl değiştiği için yıllara göre hangi rakamlar olduğunu liste halinde veremiyorum. Dolayısı ile sizin olayınız itibariyle limit 1250 TL’nin üzerinde idi ise önce hakem heyetine başvurmalısınız. 1250 TL’nin altında ise doğrudan doğruya tüketici mahkemesine gitmeniz gerekir. Sizin olayınızda, sizden haksız alındığı iddiasında olduğunuz para için o yılın sınır rakamına göre gereken başvuruyu yapabilirsiniz. Üstelik de haksız alınan paranın tek makbuzda olması ile ayrı makbuzda olmasının önemi yoktur. Burada önemli olan sizden paranın haksız yere alınmış olmasıdır. Alınan paranın ne için alındığı yazılı olduktan sonra birlikte yazılan makbuzda haksız alınanlar ayrılıp buna göre karar verilebilir. Dolayısı ile makbuzların ayrı veya bitişik olmasının dava şartı olduğunu kimin söylediğine bakmayın. Gerekli müracaatı yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder