Tamer Heper Siz de arabulucuya gideceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

Siz de arabulucuya gideceksiniz

Kendim oturmak için daire almıştım, altı ay sonunda tahliye davası açacağım, peki dava açmadan önce ben de arabulucuya gitmek zorunda mıyım? Benimki kira uyuşmazlığı değil ki? İ.O.

Okuyucum dava açacağı zaman ihtiyaç nedeni ile tahliye talebinde bulunacak. Bu hakkı nasıl elde etti? Bahse konu daireyi satın almakla elde etti. Peki bu daireyi satın aldığında durumu ne oldu? Şöyle oldu, satın aldığı kişi ile içinde oturan kiracı arasında bir kira sözleşmesi yok muydu? Vardı. Şimdi bu daireyi okuyucum almakla kiralayan yani kiraya veren konumuna geçti. Şimdi kendisi kiraya veren, içinde oturan da kiracı. Peki arabulucuya başvuracak mı? Evet başvuracak, çünkü başvurma mecburiyeti olan yasa hükmü şöyle: “Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar” Arabulucuya başvuru nedeni.

Haberin Devamı

Bu cümleden okuyucum sadece kira parası veya kira tespit davaları olarak anlamış gibi, ancak konu sadece kira bedellerinin tespiti davası değil, kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar denilince kiracının tahliyesi ile ilgili davalar da bu kapsama girmektedir. Çünkü bu husus kira ilişkisidir. Dolayısı ile okuyucum bir eksiklik bırakmasın, dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Bunun için arabuluculuk bürosuna başvuracak ve kendilerine arabulucu tayin edilecek. Uzlaşma olur veya olmaz, sonuca göre işleri devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder