Yazarlar Tahsilat gecikir
HABERİ PAYLAŞ

Tahsilat gecikir

Bir davayı kazandım, lehime sonuçlandı. Ancak karara itiraz edildi ve icranın geri bırakılması istenildi. Bunun sonucu ne olur? E.G.

İncelenip karara çıkan bir hukuki ihtilafta bazı kararlar kesin olur, bazı kararların üst mahkemeye başvuru imkanı vardır. Okuyucumun bahsettiği olayda anlaşılan o ki verilen karar kesin değil. Dolayısı ile bölge adliye mahkemelerine başvurma imkanı vardır ve davalı bölge adliye mahkemesine başvurmuştur. Ancak kararın kaldırılması talebi ile başvuruda bulunan taraf, mahkeme kararında hüküm altına alınan hususun, bu merciden gelene kadar icra edilmemesini de talep edebilir. Buna tehir-i icra talebi diyoruz. Bu talep istinaf dilekçesinde belirtilir ve bunun için bir teminat yatırılır. Böylece mahkeme kararında sözü geçen ve yapılması gereken işlem gelecek kararın sonuna kadar bekletilir. Şayet bölge adliye mahkemesi, mahkeme kararını doğru bulursa karar icra olunur, karar kaldırılırsa o dosyaya kaldırma kararı çerçevesinde yeniden bakılır.

Haberin Devamı

Gelişme yukarıda açıkladığım gibi olur ve icranın geri bırakılması talebi böyle işler. Yani mahkeme kararında bir bedel ödenmesine karar verilmiş ise bu bedelin davayı kazanan tarafından, yani anlatılan olayda okuyucum tarafından tahsili, dosyanın bölge adliye mahkemesinden gelişine kadar ertelenir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder