Tamer Heper Yanlış kişi takip edilmiş
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış kişi takip edilmiş

Kullanmakta olduğum kredi kartı borcu nedeni ile kızıma icra takibi başlatmışlar. Kızımın bu kart ile hiçbir ilgisi yok hatta bu kartı kullandığıma dair bilgisi bile yok. Oturduğu adres farklı ama bu borç için kendisi takip ediliyor. Böyle bir takipte borçlu çıkabilir mi?  B.I.

***

Okuyucumun sorusuna yanıt belli süre içinde verilmeliydi ama soru yoğunluğu nedeni ile hemen birkaç gün içinde yanıt veremediğim böyle sorular oluyor işte. Bir kişi hakkında icra takibi başlatılır da borçlu görünen kişi gerçekte borçlu değil ise bu takibe yedi gün içinde itiraz etmelidir. Bu süre içinde itiraz edilmez ise o takip kesinleşir ve borçlu görünen kişi gerçekte borçlu olmasa bile bunu ödemek zorunda kalır.

Haberin Devamı

Okuyucumun sorusundan bu yana bu süre elbette geçmiş, son durum nedir bunu bilemiyorum ama şayet yedi günlük itiraz süresi geçti ise ve takip kesinleşti ise yine de bir hukuki çözüm var. Borçlu görünen okuyucumun kızı borcu bulunmadığının tespiti talepli bir dava açabilir ve bu kredi kartı ile bir ilgisinin bulunmadığını belgeleyerek borçtan kurtulabilir.

Ancak yedi gün içinde itiraz ederek takibi durdurmak daha kolay iken, anlattığım şekilde bir davayı takip gerekecektir. Ancak borç kredi kartına bağlı bir borç göründüğü için borçlu bulunmadığının ispatı kolay olacaktır. Ancak burada akıllara takılan husus, ayrı bir kişi, üstelik adresi bile ayrı olmasına rağmen okuyucumun kızının borçlu gösterilip kendisinin adresine ödeme emri gönderilmesi için yapılan tespittir, doğrusu bir anlam veremedim.

Okuyucumun mektubundan edindiğim bir izlenim de takibin banka tarafından yapılmadığı, büyük ihtimalle varlık yönetimi şirketi tarafından yapılan bir takip olduğu, dolayısıyla bir dava söz konusu olacak ise bu hususa dikkat edip ona göre dava açılması gerekeceğidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder