Tamer Heper Yeniden SGK'lı olarak çalışabilecek
HABERİ PAYLAŞ

Yeniden SGK'lı olarak çalışabilecek

Kapıcımız emekli oldu. Tazminatını aldı, bizden ayrıldı. Bir başka işe girdi. Şimdi oradan da ayrılmış tekrar bizde çalışmak istiyor. Bu halde de kapıcımız kıdem tazminatını hak eder mi? S.M.

Bir işçi işyerinde yasal tazminatlarını hak ederek çalışır ama tazminatın miktarı ve ödeme şartları çalışma süresine tabi olarak değişebilir. Okuyucumun kapıcısının durumu için bu cümle açıklanırsa, evet yeniden çalışmaya başlayan kapıcı için SGK bildirimi yapılacak ve destek primi ödenecek. Ancak tekrar işten ayrıldığında kendisi sigortalılığını kazandığı için işten ayrılmış gibi yeniden tazminat talep edemeyecek.

Haberin Devamı

İlk çalışma döneminde emeklilik hakkını kazandığı için iş akdini feshetti ve kıdem tazminatını aldı ya, işte ikinci defa emeklilik hakkı olmayacağı için fesih haklı nedene dayanmıyor ise sözleşmeyi kendisi feshettiğinde kıdem tazminatını hak etmeyecek. Ancak işine işveren tarafından son verilmesi durumunda kıdem tazminatını hak edecek. Tabii ki işveren için de haklı fesih nedenleri oluşursa bu durumda kıdem tazminatı ödenmeden iş akdi fesholunabilecek. Yani emeklilik hali nedeni ile işten ayrılma durumu hariç, diğer şartlar uygulama zamanı içinde olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder