Uğur Alkapar Bodrum'a geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Bodrum'a geliyor

Ne zamandır dev bir dünya starı ülkemizde konser vermeye gelmiyor derken İngiliz şarkıcı Robbie Williams’dan güzel haber geldi. Kendisi 17 Ağustos gecesi Bodrum Lujo Otel’de sahneye çıkacak. Herhalde bu yaz en çok konuşacağımız konser de bu olacak. Acaba diyorum bu kararda babası Türk olan eşi Ayda Field’ın da etkisi olmuş mudur? “Bey bir kere de bizim oralara gidip bir konser versene” demiş midir? Ayrıca bizim Robbie Williams’a enişte demek hakkımız var mıdır? Konserin biletleri dün satışa çıktı. Herhalde otel de konaklamalı paketler hazırlayacaktır. Belki bu sayede Bodrum’a biraz hareket gelir.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ STARIMIZ

Seda Mete İstanbul’daki kulüp sahneleriyle adını duyurmuş, şovlarıyla özel gecelerin de aranan ismi olmuş müthiş yetenekli bir müzisyen. Sesinin rengi, vokal kalitesi ve repertuarıyla sahne işini kusursuz bir şekilde gerçekleştirdiği için şöhreti adım adım büyümeye devam ediyor. Seda Mete ilk single’ı ‘Adalet’ ile daha büyük kitlelere ulaşmaya hazırlanıyor. Söz, müzik ve düzenlemesi Tekir’e ait şarkı bizi diskoya götürüyor. Dans ettirme garantili ‘Adalet’in klibi ise bir performans şöleni. Tarık Gül’ün seçtiği, Barış Avcı’nın tasarladığı müthiş kıyafetler içindeki Seda Mete dans konusunda da ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Ecem Gündoğdu’nun çektiği klip dünya standartlarında ve şarkıya çok yakışmış. Defalarca izleme isteği uyandıran görüntülerde Seda Mete, Türkiye’nin yeni starı olacağının sinyallerini veriyor.

ANADOLU MUTFAĞI

Nevşehir’deki Argos in Cappadocia bölgenin en iyi otellerinden. Kapadokya’yı farklı katmanları ile sunmasının yanı sıra bölgenin mutfak mirasını korumak ve yaşatmak üzere çalışmalarına devam eden Argos’un bünyesinde modern Anadolu mutfağı sunan Nahita adlı bir restoran var. Şef Ömür Akkor danışmanlığındaki Nahita yaz menüsüyle konuklarını benzersiz bir deneyime davet ediyor.

Bodruma geliyor

 

SIRA DIŞI BİR DENEYİM

MEZOPOTAMYA MUTFAĞI

10 yılı aşkın süredir yeme içme dünyasındayım ve artık nadiren beni şaşırtan, heyecanlandıran menülerle karşılaşıyorum. Bu yüzden bana bu duyguyu yaşattığı için Sultanahmet’teki Innova Hotel’in terasında bulunan 7 Mila’ya çok teşekkür ediyorum! Mekâna girdiğinizde nefes kesen bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Ama emin olun biraz sonra yiyeceğiniz yemekler size o manzarayı bile unutturacak! 7 Mila’da restoranın kurucusu Selen Mağzalcıoğu ve Şef Tolga Hellaç Mardin, Midyat merkezli bir Mezopotamya mutfağı sunuyor. Ama bölgenin yemekleri modernleşerek, inanılmaz tabaklara dönüşüyor.

Haberin Devamı

Bodruma geliyor

 

HİKAYELİ YEMEKLER

10 aşamalı tadım menüsünde her yemeğin bir hikayesi var. Başlangıçlardan sıcaklara uzanan bir macera bu menü. Artık restoranların olmazsa olmazı küçük ama düzeyli şovların ve ritüellerin de bulunduğu 4 saatlik bir macera. Bazen heyecanlanıp bazen mutlu oluyorsunuz. Tablo gibi tabaklara bakıp zaman zaman yemeye kıyamıyorsunuz. Ama mutlaka lezzetten lezzete koşuyorsunuz. Son olarak Mardin Midyat, Diyarbakır Sur, Şam Dimaşk gibi isimler taşıyan kokteylleri de tavsiye etmek istiyorum. 7 Mila, Michelin yıldızını hak eden restoranların başında geliyor. Bakın yıldızdan sonra yer bulamazsınız, bir an önce deneyin!

Haberin Devamı

EN İYİ AMBİYANS

Türkbükü’ndeki Kuum Otel’in içindeki Galia Sea Food son birkaç sezondur Bodrum’un en popüler restoranlarından. Bunun en büyük nedeni sadece iyi yemek sunmaları değil, yarattıkları ambiyans ve kulüp bölümüne getirdikleri dünyaca ünlü DJ’ler. Yeme içme dünyasının yakından tanıdığı Turgay Yıldız yönetiminde Özgür Şahverdi’nin işlettiği Galia’ya dallardan oluşan yeşil bir tünelden giriyorsunuz ve karşınıza etkileyici Sfenks heykelleri çıkıyor. Bodrum’un en güzel manzarası da cabası. Mekânın ambiyansının etkisinden kurtulmaya çalışırken Galia’nın imza kokteyllerini tadabilirsiniz. Bence Türkiye’nin deniz ürünleri konusunda en bilgili şeflerinden olan Kahraman Altınkaya’nın sizin için seçtiği mezelerden sonra Bodrum’un en taze karides, kalamar, ahtapotunu yiyebilirsiniz. Üstelik benzer mekanlardaki fiyatlardan çok daha uygun rakamlara.

Bodruma geliyor

 

VALERON GALIA’DA

Bu yaz Bodrum'da dünyaca ünlü DJ'ler Galia'ya geliyor. 12 Temmuz'da Valeron, 21 Temmuz'da Mind Against, 27 Temmuz'da WhoMadeWho, 29 Temmuz'da Massano, 5 Ağustos'ta Argy, 11 Ağustos’ta Chris Avantgarde ve Roman Kyn, 12 Ağustos'ta ise Guy Gerber müzikleriyle Türkbükü'nü sallayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder