Uğur Alkapar Buralara yaz günü...
HABERİ PAYLAŞ

Buralara yaz günü...

Serdar Ortaç şarkılarını ünlülerin seslendirdiği albümün ikincisi büyük tartışmalarla gündeme geldi. Ceylan Ertem’in Ortaç’ın geçmişini öne sürerek şarkıcıların albümde yer almalarını eleştirdi. Kendisine sosyal medyada on binlerce tepki mesajı yazıldı ama o dili ve imlası bozuk bir tanesini alıp Serdar Ortaç fanlarının düzeysiz olduğunu ima etti. Biraz bel altı vurdu. Çünkü düzgün Türkçeyle yazılmış da birçok eleştiri vardı! Ayrıca eminim kendisini de seven zayıf imla sahibi fanları vardır. Ortaç’ı savunanlardan biri de albümde ‘Yaz Günü’ şarkısını söyleyen İrem Derici’ydi. Artık bu tartışmayı bırakıp ‘Yaz Günü’nü konuşmak istiyorum. Bence albümün en iyi şarkısı. İrem Derici bu şarkıyı almak için neler yapmış! 2021’de Ortaç’ı rakı masasında yakalayan Derici “Dedim illa ben okuyacağım. O gece 2 kişiyle kavga ettim. Sonra koştur koştur gittim Ceceli’ye ‘Şunu hemen yapalım ki başkasına veremesinler’ dedim. Garanticiyim. Böylece şarkı bende kaldı” diyor. Çok da iyi olmuş, şu an gümbür gümbür ‘Yaz Günü’ dinliyorum.

Haberin Devamı

Buralara yaz günü...

ANTALYA’DA GASTRONOMİ FESTİVALİ

Hafta sonunu Antalya’da geçirdim. O nemli ve sıcak havaya katlanıp gitmeye değecek bir organizasyon vardı çünkü: 2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali! Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdaya sahip çıkmak, Antalya mutfağını ve bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini öne çıkarmak amacıyla düzenlediği organizasyon 3 gün sürdü. Paneller, söyleşiler ve farklı etkinliklere katıldık. ‘Antalya’dan Dünya’ya’ mottosuyla düzenlenen festival, Türkiye’den ve dünyadan ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını Antalya’da buluşturdu. O kadar ünlü ismin içinde en büyük ilgiyi POSTA yazarı ve ‘MasterChef’ Mehmet Yalçınkaya gördü. Kanal D’deki ‘Gelinim Mutfakta’dan tanıdığımız Nursel Ergin kadın kooperatifleri arasında gerçekleşen yarışmaya sunuculuk yaptı. O da Mehmet Şef kadar popülerdi. Demek ki hâlâ televizyonunun göz ardı edilemez bir gücü var.

Buralara yaz günü...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Haberin Devamı

MOR ÜZÜM HASADI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bizi ikinci gün Toroslar’daki İbradı ilçesine, Ormana köyüne götürdü. Burada Mor Üzüm Hasadı’na katıldık. Katıldık derken, izledik! Başkan yöre halkıyla birlikte kolları sıvadı. Üzümlerden çıkan şırayı odun ateşinde kaynattı ve sonunda pekmez ile cevizli sucuk yaptı! Pekmezden tatma fırsatı bulduk, harikaydı. Karaalioğlu Parkı’nda bulunan festival alanında bölgenin meşhur tüm yiyecekleri mevcuttu. Stantları ziyaret eden halk festivali renklendirmişti. Akşamları ise ilk gün Melek Mosso ikinci gün Buray konserleri halkı coşturdu. Bu etkinlik Antalya’nın Türkiye gastronomi haritasındaki önemli yerini daha da sağlamlaştırdı. Katılımcılar da çok şey öğrenip üç gün boyunca iyi vakit geçirdi. Teşekkürler Antalya!

Buralara yaz günü...

Festivalde yemek yarışmaları da yapıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder