Uğur Alkapar Festivale virüs engeli
HABERİ PAYLAŞ

Festivale virüs engeli

Dünyaca ünlü DJ David Guetta 1 Ekim’de İstanbul’a geliyordu. 29-30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerindeki Live From İstanbul Fest’te çalacaktı. Ama gelin görün ki Guetta bir virüse yakalandı! Sadece İstanbul’daki değil, turnesinin geri kalanındaki tüm performanslarını iptal etmek zorunda kaldı. 2 yıllık yıldırıcı bir pandemi sürecinden geçtiğimiz için bu tip haberler beni çok endişelendiriyor. Virüslere bağlı hastalıkları duydukça tedirgin oluyorum. Eminim benim gibi milyonlarca kişi var. Acaba bu kez önlemimizi erkenden alıp toplu alanlarda maske takmaya mı başlasak?

Haberin Devamı

ARMIN’E SESSİZ ODA

Guetta gelemiyor ama en az onun kadar efsane olan Hollandalı DJ Armin Van Bureen geçen cuma Neo Events ve Stellar Co organizasyonuyla Lifepark sahnesindeydi. Kendisiyle kaldığı Vakko Hotel & Residence’da tanışma fırsatı buldum. “Bunu duymak istemezsiniz biliyorum ama biz sizin müziklerinizle büyüdük” dedim. Eminim içinden “Ufal da cebime gir” demiştir ama gerçekten de 20 yıldır kendisini dinliyoruz. Armin ile ilgili ilginç bir detay var. Otelde ses geçirmeyen bir odada kalmak istemiş! O kadar haklı ki. Binlerce watt’lık hoparlörlerin ortasında geçen bir ömür. Geceleri sessizlik istemesi çok normal! Aklıma Yiğit Özgür’ün bir karikatürü geldi. Yaşlı bir müzisyene “Müziği neden bıraktınız?” diye soruyorlar. Adam cevap veriyor: “Kafam şişti!”

Festivale virüs engeli

WARHOL İSTANBUL’DA

Yirminci yüzyıl çağdaş sanatının en etkin isimlerinden ve Pop-art hareketinin öncüsü Andy Warhol’un 125 eserinin yer aldığı ‘Andy Warhol-İstanbul’ Sergisi 1 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde açılıyor. Serginin lansmanı 30 Eylül 2023 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Beyoğlu Kültür Yolu Etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Eserler Atatürk Kültür Merkezi’nde 15 gün süre ile sergilenecek.

Festivale virüs engeli

SEYİRCİ KARAR VERDİ

Red Bull Jukebox Sahnesi şarkılara seyircilerin karar verdiği bir konser konsepti. Bu farklı deneyimi KüçükÇiftlik Park’ta geçen cuma şahane grup Dolu Kadehi Ters Tut ile yaşadık. Konserin akışına biz seyirciler karar verdik. Bu keyif dolu geceye favori kadın vokalim Selin ve yetenekli şarkıcı Ozbi konuk oldu. Gecenin sürprizi ise efsanevi grup Athena’ydı. Şarkılar grubun sorusu üzerine seyircilerin renk değiştiren bileklikleri aracılığıyla belirlendi. Gerçekten ilginç bir geceydi. Ama en güzeli o rengarenk ve ışıl ışıl sahneydi. Keşke hiç kalkmasa da her konser bu dekorla yapılsa dedim!

Haberin Devamı

Festivale virüs engeli

ALPHAVILLE GELİYOR

Şişli Belediyesi’nin düzenlediği ve büyük ilgi gören ‘Şişli Plak Festivali’nin üçüncüsü bu yıl 7-8 Ekim tarihlerinde yine Feriköy Organik Pazarı otopark alanında düzenlenecek. Vigor Sanat organizasyonu ile gerçekleşecek festival, İstanbul’un müzik kültürünü ve plak atmosferini yaratan tüm paydaşlarını 2 gün boyunca bir araya getirmeyi hedefliyor. Festivalin bu yıl büyük bir bombası var. Nükhet Duru, Ezginin Günlüğü’nün eski solisti Hüsnü Arıkan veeee Alphaville konser verecek! Yanlış okumadınız, 80’lerin efsane grubu Alphaville! ‘Big In Japan’, ‘Forever Young’ şarkılarını hala herkesin ezbere bildiği Alphaville. Şişli Belediyesi’ne çok ama çok teşekkürler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder