Uğur Alkapar Kimse durduramaz
HABERİ PAYLAŞ

Kimse durduramaz

Optimar araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre ‘Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı’ oyların yüzde 13.2’sini alan İrem Derici seçildi. Bence son derece hak edilmiş bir derece. İrem yıl boyunca single’lar çıkardı, iş birlikleri yaptı. Hem büyük konserlerde hem kulüplerde sahnenin hakkını sonuna kadar verdi. Bunları yaparken sosyal medyayı da usta bir biçimde kullanarak sevenlerinin kendisiyle kurduğu bağı daha da sağlamlaştırdı. Bunlar da doğal bir şekilde gelişti. Oturup danışmanlar tutup marka stratejisi belirlese ancak bu kadar iyi olurdu. İrem’i artık kimse durduramaz. 2023 onun yılı olacak.

Haberin Devamı

KRAL ÇIPLAK

Bir komedi filminden ne bekleriz? Güldürmesini. Gülse Birsel’in yazdığı son film ‘Yılbaşı Gecesi’ için ise yapılan yorumların çoğu “Sadece 2-3 kere gülümsedim” şeklinde. Ben de 141 dakika süren filmde İrem Sak’a güldüm birkaç kez. Gülse Birsel’in ‘Aile Arasında’ filmi ne kadar iyiydi oysaki. Dahası hala dönüp dönüp izlediğimiz ‘Avrupa Yakası’yla ‘Yılbaşı Gecesi’nin yazarı aynı kişi mi diye sormadan edemiyoruz.

Yıldızlardan oluşan kadronun hepsi kendilerine yazılan rolü kusursuz bir şekilde oynamış. Karakterler çok iyi, olay örgüsü iyi kurgulanmış. Ama diyaloglarda şaka yok! Güldürmeyen konuşmalar uzadıkça uzuyor. Televizyondaki skeç programlarında bile çok daha iyi yazılmış şeyler izliyoruz. Merak ettiğim senaryo bittiğinde okuyan hiç kimse “Bu komik değil ama” demedi mi? Bazen birinin çıkıp “Kral çıplak” demesi gerekiyor sanırım. Yoksa böyle sonuçlar ortaya çıkıyor.

BAŞKA BİR DÜNYA

Size genç müzisyen Görkem Ağar’dan bahsetmek istiyorum. Fransa’da yaşayan Görkem İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Piyano, İTÜ’de Müzik Kompozisyonu okumuş. Piyanoda harikalar yaratıyor. Besteleri deneysel elektronik müzikten senfonik film müziklerine kadar uzanıyor. Son yayınladığı ‘Kimseye Şikayet Etmem’ günlerdir evimi aydınlatıyor.

Nihavent makamındaki bu klasik Türk müziği eserini piyanosuyla seslendiren Görkem sizi alıp başka bir dünyaya götürüyor. Yüksek lisansını da Lyon’da film müziği alanında tamamlayan Görkem Ağar yurt dışında başarılı işler yapmaya devam ediyor. Müziklerini bestelediği kısa film ‘Night by Bight’ 2021 Gent Film Festivali’ne seçildi. Geçen yıl Marsilya Müzik ve Sinema Festivali’nde sessiz filmler için bir sine-konser besteleyip seslendirdi. Ben Görkem’in müziklerini Türkiye’de çekilen sanat filmlerinde de duymayı çok isterim. Yönetmen ve yapımcıların dikkatine!

Haberin Devamı

ALTERNATİF İŞLER

TRT’de izlediğimiz 25 dakikalık Amerikan sitcom’larıyla büyüyen bir nesil olarak yerli dizilerde de o tadı arıyoruz. Son dönemde dijital platformlar sayesinde bu kadar kısa yerli dizileri de izlemeye olanak buluyoruz. Şu günlerdeki favorim ise merakla beklenen üçüncü sezonu sonunda gelen ‘Ayak İşleri’. Bu kadar zekice yazılmış ve bu kadar iyi oynanmış çok az iş var.

Başroldeki Çağlar Çorumlu’nun yeteneğini zaten biliyoruz ama artık kendini aşıyor gerçekten. Onun kadar olamazlar ancak oyunculuğa soyunan genç dizi yüzleri ders niteliğinde izlesinler bu adamı. Rol arkadaşı Güven Murat Akpınar da asla onun yanında ezilmiyor. Valla şahane bir ikili. Bir yandan macera aksiyon diğer yandan ince ince işlenmiş şahane espriler. Ekranda alternatif bir şeyler arayanlar çok sevecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder