Uğur Alkapar Kovboyların mirası
HABERİ PAYLAŞ

Kovboyların mirası

Beyonce (Biyonse diye okuyun lütfen) siyahi mirasına sahip çıktığı ‘Lemonade’i 2016’da yayınladığında Amerika’nın yarısı “Nee! Beyonce siyah mıymış?” şeklinde bir farkındalık yaşamıştı.

Kovboyların mirası

O dönemden beri müziği bir kültürel fenomene dönüşen Beyonce şimdi de Amerikan beyazlığının kalesi country müziğe el attı. Amerika’da country müzik bizdeki sanat müziğine benzer. Belli bir başarıyı yakalamış her pop şarkıcısı nasıl sanat müziği albümü yapıyorsa, oralardakiler de bir albümlüğüne country müzik söyler. Madonna da Lady Gaga da o yollardan geçti. Ellerinde gitarları başlarında kovboy şapkaları sahneye çıktılar.

Haberin Devamı

Kovboyların mirası

SIRA BEYONCE’DE

Sıra Beyonce’de. ‘Cowboy Carter’ adlı 27 şarkılık albümüyle bize country müziğin siyahlardan çalındığını hatırlatıp, “Biz de country yapabiliriz” diye başlayıp “Hepimiz Amerikalıyız, aynı toprağın çocuklarıyız, hadi barışalım” şeklinde bitiriyor. Bu albümü iki türlü dinleyebilirsiniz. Sadece müziğe odaklanıp keyifli saatler geçirmek mümkün. Ya da internete dalıp country müziğin tarihi, Beyonce hangi şarkının sözlerini nasıl değiştirmiş ve aslında ne demek istemiş soruları arasında sörf yaparak da. Ama uyarayım, ikincisinin sonu yok!

Kovboyların mirası

YALIN’I UÇURDULAR

Bu yaz o kadar çok stadyum konseri var ki! Yalın da müzik kariyerinin 20’nci yılında 31 Mayıs’ta Beşiktaş Stadyumu’nda dev bir konser vermeye hazırlanıyor. Biletler geçen pazartesi saat 20.30’da satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Satış siteleri kilitlendi, ilk üç saatte 10 bin bilet satıldı. Şarkıcı hayranlarına sosyal medya aracılığıyla “Beni mutluluktan havalara uçurdunuz. 31 Mayıs gecesi ben de sizi havalara uçuracağım. Hazır olun” diye seslendi.

SEVMEK YETMİYOR

Kendi şarkılarını yazan ve besteleyen genç şarkıcı Alança dünyaya dair içinde ne varsa söze dökme konusunda çok başarılı. Bol bol da üretiyor. ‘Haberin Yok’un üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen ‘Başka Bir Dünya’ adlı şarkısını dinleyicileriyle buluşturdu. Alança bu şarkıyı şöyle anlatıyor: “İçinde zaman zaman kendini bulan, çoğu kez kaybolan ve birbirlerini ıskalayan, bu evrende ‘biz’ olamayanların başka bir dünyayı isteme arzuları. Bazen sevmek yetmiyor şarkısı…”

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder