Uğur Alkapar Samimi itiraflar
HABERİ PAYLAŞ

Samimi itiraflar

Edis yeni şarkısı ‘Bana mı?’ ile sadece sound olarak değil kariyerinde de yeni bir yola girdiğinin sinyallerini verdi. Hayranlarıyla sıkı bir bağı bulunan popçu onlardan gelen soruları yanıtlarken ‘Bana mı?’nın hayatının bir dönem soundtrack’i olduğunu söyleyip “Beni mi yoksa herkesin sevdiği beni mi seviyorsun” diye sorular sorduğunu söyledi. Yıldızların özel hayatlarında en çok karşılaştıkları sorun bu olsa gerek. Yakınlaştıkları kişilerin onları ünlü oldukları için mi sevdiklerini sık sık sormak zorunda kalıyorlardır. Herhalde en garantisi eski arkadaşlar! Sanırım Edis de ünsüz günlerinden beri yakınında olan dostlarına çok değer veriyor. Şanslı olduğunu kabul edip hayata teşekkür eden Edis’in şu sözlerinden de açıkçası etkilendim: “Mücadeleci kimsenin hayatı kolay değildir, öyle bir hayat seçeneği olduğuna inanmıyorum. Bedelini ödemeden nefes almak zor.” Evet en ünlünün, en zenginin bile ödediği bedeller var şu hayatta. Edis’e de bunları söylerken gösterdiği samimiyet çok yakışıyor.

Haberin Devamı

RENGARENK BİR 30 YIL

Ünlülerin menajeri ve basın danışmanı Özgür Aras rengarenk kariyerinin 30’uncu yılını kutladı geçtiğimiz günlerde. Bu sebeple JJ Kanyon’da düzenlenen özel gecede eğlence sektörünün en tanınmış isimleri vardı. Vakti olmayanlar bile işlerini güçlerini bırakıp Kanyon’a koşmuştu. Seda Sayan hasta yatağından kalkıp gelmişti. Özgür işini çok iyi yapar. Birçok basın danışmanı çalıştığı ünlüyle medyanın arasını nerdeyse bozmaya çalışırken Özgür şahane bir şekilde ara yolu bulur. İki tarafa da kendilerini önemli hissettirmeyi başarır. Bunca yıl nezaketiyle, sakinliğiyle piyasada kendine çok sağlam bir yer edinen Özgür Aras’tan keşke birkaç tane daha olsa. Sektör çok daha güzelleşir emin olun.

Abla kardeş oldular

İbrahim Büyükak ve Binnur Kaya, GetirBüyük reklamı için kamera karşısına geçti. İkilinin yer aldığı filmde kalabalık bir ailenin iftar yemeğindeki ihtiyaçlarını karşılaması eğlenceli bir şekilde aktarılıyor. Binnur Kaya, ‘Necati’ karakterini canlandıran İbrahim Büyükak’ın ablası rolü ile ekrana geliyor. Valla Binnur Kaya’yı yolda görsem bile durup izlerim. O kadar seviyorum. Büyükak da 3 Adam’ın en sevimlisi. Güzel bir ikili olmuş.

Haberin Devamı

YETENEKLİ YILDIZ

Müzikal tutkunu bir insanım. New York’a her gittiğimde mutlaka birkaç Broadway müzikaline giderim. O yüzden geçen salı Nebi Birgi’yi kendi yazdığı ve başrol oynadığı ‘The Diva’ müzikalinde, Ses Tiyatrosu’nun sahnesinde izlediğimde içimi bir mutluluk kapladı. Konservatuar okuyan, yurtiçinde ve Amerika'da birçok eğitim alan Nebi hem dans ediyor hem şarkı söylüyor hem de oynuyor. 'Cennet Nerede' adlı bir şarkı da yayınlamış Nebi Birgi. Bir gün popstar, bir gün müzikal yıldızı, bir gün okullu bir tiyatrocu. On parmağında on marifet. ‘The Diva’ müzikali 11 Nisan’da Kadıköy’deki Duru Tiyatro’da sahnelenecek. Bu deneyimi mutlaka yaşayın.

NİJERYA’DAN DÜNYAYA

10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının öncesinde Grammy ödüllü Burna Boy sahne alacak. Pepsi’nin sponsorluğunda düzenlenen törende konser verecek bu isim kimmiş diye merak ettim. Biz pek tanımıyoruz ama kendisi Nijerya’dan çıkmış en ünlü şarkıcı. Üniversite için İngiltere’ye gittikten sonra hayatı değişmiş. Müzik dünyasına adım atmış ve tüm dünyanın tanıdığı bir yıldız haline gelmiş. Yani neymiş? Her şey mümkünmüş.

Haberin Devamı

CESUR SERGİ

Şehrin hareketli sanat hayatında bu günlerde yeni nesil çağdaş sanatçı Polvo’nun ‘Why So?’ (Neden böyle?) isimli sergisi çok konuşuluyor. Polvo’nun rengarenk modern heykellerden oluşan ilk kişisel sergisi toplumsal cinsiyet rollerini sorguluyor. Eserlerdeki muz eril hikayeleri, elma ise dişil tarafı temsil ediyor. Sergi 1 Nisan’a kadar randevuyla BBprojecTT’in Teşvikiye’deki galerisinde ziyaret edilebilir.

ŞEFİN SENTEZ MUTFAĞI

Türkiye'de gastronomiye yatırım arttıkça, yeme içme sektörü yükseldikçe şefler daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu sektörü bilen biri olarak Şef Ersin Avşar'ı uzun süredir takip ediyorum. Bir ara yurtdışına çıkıp yeni deneyimler edinen Avşar bilgisini Ataşehir'de yeni açtığı Sintesi adlı restoranda hem ekibi hem de konuklarıyla paylaşıyor. Henüz yeni açılmasına rağmen Ataşehir'in iyi yemekten anlayan kitlesi burayı çoktan keşfetmiş.

Bulvar 216'daki Sintesi çevresindeki bistrolardan farklı olarak fine dining deneyimi vaat ediyor. Ama Ersin Avşar'ın keşiflerle dolu özel tariflerini sunarken konukları alışık olduğu tatlardan da mahrum bırakmıyor. İtalyanca sentez anlamına gelen Sintesi bulunduğu coğrafyanın etkilendiği tüm mutfaklardan esinlenmiş, bunları sentezlemiş bir menüye sahip. Kabak çiçeği tava, deniz börülcesiyle sunulan ızgara enginar kalbi, dana şnitzel, deniz mahsulleriyle yapılmış mürekkep balığıyla renklendirilmiş lazanya ve Sintesi’nin tiramisu yorumu dikkat çeken tatlar.

Samimi itiraflar

 

Mezeden kebaba

Herkesin konuştuğu Olden 1772’nin yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar’ın diğer mekânı Mesai de kendi kategorisinde ayrıca havalı. Karaköy’deki The Galata Hotel’in terasındaki Mesai’deki manzara çok az yerde var. Şehrin güzelliğine bizzat şahitlik etme imkanı buluyorsunuz. Bir meyhane olan Mesai’nin sunduğu lezzetler de gastronomik değer taşıyor. Modern dokunuşlarla yenilenen klasik mezelerin dışında ocakbaşı seçenekleriyle de etin hakkını çok iyi veriyor Mesai. Taş fırından çıkan hamur işleri ve yemekler kişisel favorim. Anadolu'nun dört bir yanından coğrafi işaretli ürünlere yer verilen menüsü ile özel bir mekân olan Mesai sabah 07.00’den gece 02.00’ye kadar açık. Ramazan için hazırlanan özel iftar menüsü ise çok çekici. Benden söylemesi.

Samimi itiraflar

 

KIRMIZI ÇİZGİM

Yemek konusunda kırmızı çizgim tosttur. Çok iyi yaparım, kötüsüne katlanamam. O yüzden iyi tost yapan bir büfe bulduğum zaman oranın müdavimi olurum. Kurtuluş’taki Baruthane Caddesi'nde Tostost diye bir yer keşfettim. Lepleziz tostları var. Kocaman ekmeklere yapıyorlar. Çizburgerleri ise efsane! Biraz küçük ama lezzeti inanılmaz. Fiyatları ise son derece uygun. Benim gibi Şişli civarındaysanız mutlaka deneyin Tostost'u. Ben şu an Yemeksepeti'nden sipariş veriyorum mesela!

Samimi itiraflar

 

LOTUS’TA YENİ ŞUBE

Bu hafta biraz lokal takılıyorum. Daha önce de yazdığım ve Kurtuluş’un en popüler pizzacıları arasında yer alan Zucca’dan bahsedeceğim. Zucca’nın pizzalarının ünü bizim semti aşıp tüm İstanbul’a yayıldı. Kullandıkları hamurun çıtırlığı, üstündeki malzemelerin kalitesinin bu başarıda payı büyük. Ben mantılarına ayrıca bayılıyorum. Zucca Kurtuluş’tan biraz öteye uzanarak ikinci şubesini Nişantaşı’nın yeni AVM’si Lotus’a açtı. Adeta müstakil bir evin içindeki yeni Zucca’nın bahçesi bile var. Konuklar genelde açık havayı tercih ediyor. İç kısım ise çok zevkli dekore edilmiş. Hem tanıdık hem yepyeni bir havası var. Pizza fırını ise mekanın başrolünde. Zucca pizzasıyla, hamur işleriyle ve en önemlisi ekibin konuklara gösterdiği samimi ilgiyle bir çekim yaratmayı başarıyor. Bu yeni şubede de farklı olmayacak gibi görünüyor.

Samimi itiraflar

 

RAMAZAN SOFRALARI

Ramazan ayının en güzel yanı kurulan iftar sofraları.
İstanbul’da da birçok iftar seçeneği mevcut. İşte bazıları…

AILA

Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan, Anadolu mutfağının en iyi temsilcilerinden Aila’nın iftar menüsünde zengin iftariyelikler, soğuk başlangıçlar ve ara sıcakların yanı sıra seçmeli ana yemekler ile leziz tatlı büfesi yer alıyor.

İZAKA

Gümüşsuyu’nda CVK Park Bosphorus Hotel’in teras katında yer alan Izaka Terrace, zengin menüsü ve fasıl müziği ile iftar sohbetlerini uzun soluklu keyfe dönüştürüyor. Menüde zeytinyağlılardan hamur işlerine, hünkar beğendi gibi et yemeklerine uzanan geniş bir yelpaze söz konusu.

HILTON MASLAK

Hilton İstanbul Maslak, birbirinden lezzetli iftar menüleriyle Ramazan’ı karşılıyor. Ramazan sofralarının en sevilen tatlarından hazırlanan bu özel menüler, sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesi ve uzmanlığı ile tanınan Executive Chef Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibinin elinden çıkıyor.

FIRIN-Cİ

Diyarbakır Mutfağından lezzetler sunan Fırın-Ci, mercimek çorbası ve beyaz peynir, ceviz Kudüs hurması, Malatya kayısısından oluşan iftariyelik tabağı sunuyor. Lahmacun, içli köfte, dolma ile devam ediyor ve ana yemeklerde kuzu kavurma gibi et seçenekleri var.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder