Uğur Alkapar Sanat savaşları
HABERİ PAYLAŞ

Sanat savaşları

Refik Anadol’un yapay zekayla ortaya çıkardığı dijital eseri ‘Unsupervised’ geçen şubatta New York’un ünlü modern sanat müzesi MoMA’da ziyarete açılmıştı. Eser bazı eleştirmenlerden kötü yorumlar almıştı. Bu tür konuların otoritesi kabul edilen New York Magazine’de yazan Jerry Saltz eseri vasat olarak nitelendirip “Yarım milyon dolarlık bir ekran koruyucusu” demişti.

Sanat savaşları

İşte Anadol’un ‘Unsupervised’ adlı eseri.

Saltz zaman zaman Anadol’dan bahsedip fikirlerini yinelemişti. Önceki gün bir kez daha Twitter’da “Ben yapay zeka ile üretilen sanatı seviyorum. Tek yaptığım sanatçıyı ve eserini eleştirmek” diye açıklama yaptı. Daha önce de farklı cevaplar veren Refik Anadol çok sinirlenip “Sözlerin bana bir anlam ifade etmiyor. Benimle hiç konuşmadın, stüdyoma gelmedin, kim olduğumu bilmiyorsun. Öğrenmek için çalışman, araştırman lazım. Ben her yaştan her kültürden insanlar için sanat yapıyorum. Ben herkesim! Sen hiç kimsesin!” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

DEĞERİNİ AZALTIYOR

Saltz 2018 Pulitzer eleştiri ödülü sahibi, saygı duyulan bir eleştirmen. Herhalde eleştirinin nasıl yapılması gerektiğini biliyordur diye düşünüyorum. Zaten kendisi de “Asla ve asla eseri yazmadan önce sanatçıyı ziyaret etmem. Herhangi ayrıcalıksız bir sanatsever gibi özgür ve doğru bir tepki vermek isterim. Gördüğümü söylerim. Beğenmezsen senin bileceğin şey” sözleriyle konuyu kapattı. Sanat eseri denen şey herkeste farklı etki yaratabilir. Sanatçının buna hazırlıklı olması ve kötü eleştiriyi de kabul etmesi gerekir. Refik Anadol’un verdiği tepkiler bence hem kendi imajını kötü etkiliyor hem de eserinin değerini azaltıyor. Gülüp geçmiş olsa ve Saltz’a “Eleştiri özneldir” cevabını verip o da konuyu kapatsa çok daha takdir kazanırdı.

Sanat savaşları

CADDE KEYFİ

Fişekhane’de kendisine büyük bir müdavim kitlesi yaratan Ferida, Suadiye’deki Ferida Cadde ile bölge halkının sevgisini kazandı. Boşnak ve Balkanlar esintili bir mutfağı bulunan Ferida’nın en büyük artısı taş fırını. Ayrıca geniş, ferah, yüksek tavanlı ve çok şık olması da burayı çekici bir hale getiriyor. Ünlü şef Murat Bozok imzalı menüde dünya mutfağından popüler bir seçkiyle birlikte kuru et ve böreğiyle meşhur Boşnak mutfağı da dikkat çekiyor. Menüde her damak tadına göre bir yemek var ve hepsi de çok iyi bir şekilde hazırlanıyor. Pizzalarını da özellikle tavsiye derim çünkü ustası o taş fırının hakkını veriyor. Ferida’da servis de kusursuz. Kibar ve saygılı ekip ve hızlı servis Ferida’da keyifle vakit geçirmenizi sağlıyor. Civardakilerin buluşma noktası haline gelen Ferida özel yemekler, doğum günü kutlamaları için de uygun. Ambiyansını ve yemeklerini çok beğendim. Mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

Sanat savaşları

Özlem Mekik

HASAT ŞENLİĞİ

Muğla Milas’ta bu yıl 9’uncusu düzenlenen Zeytin Hasadı Şenliği birbirinden keyifli aktiviteler ve sevilen sanatçıların konserleriyle 2 gün süren programla gerçekleşti. ‘Bin Yılın Tadı 100 Yılın Umudu’ sloganıyla öne çıkan hasat şenliğinde yarışmaların yanı sıra ünlü şeflerin de workshopları organizasyona damgasını vurdu. Şef Özlem Mekik şenlik etkinliklerinde sunuculuk yaptı.

Haberin Devamı

Sanat savaşları

ARACINIZ 24 SAATTE HAZIR!

24 saatte bire bir boyutlarında bir yarış aracı yapmak mümkün mü? Lego parçalarıyla gerçekten bir günde inşa edilen PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar isimli yarış otomobili İstanbul’a geldi. İkonik yarış aracı 11 Aralık’a kadar Akasya AVM’de sergileniyor. 875 kg ağırlığındaki yarış aracında 625 binden fazla Lego yapım parçası kullanılmış.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder