Uğur Alkapar Tam bir yaz şarkısı
HABERİ PAYLAŞ

Tam bir yaz şarkısı

Dans müziğine taze bir soluk getiren İtalyan DJ Gamuel Sori ve manyetik auralı süperstar Inna, ilk işbirlikleri ile bizleri neşelendirmek için buluştu. ‘Party Songs’ sizi her türlü kötü ruh halinden çıkaracak. Hayatın en iyi dans müziklerini hak ettiğini hatırlayacaksınız. Şarkıyı daha önce BTS, Galantis ve Ava Max gibi isimlerle çalışan Rollo yazdı. Ülkemizde de çok sevilen Inna her zamanki gibi seksi ve tutkulu. Tam bir yaz şarkısı.

ÇİFTE BAYRAM

Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirerek modern bir formda sunan müzik arkeologları” olarak tarif eden Amerikalı grup Pink Martini ülkemizde de çok seviliyor. Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli parçaları seslendiren topluluk 30 Haziran’da Turkcell Vadi İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak. Yani müzik severler çifte bayram yapacak!

Haberin Devamı

KOKTEYL FESTİVALİ

Yaratıcı görünümleri, birbirinden farklı sunumları ile yeme içme dünyasının yıldızı kokteyllerin, gastronominin yıllar içerisinde büyüyen ve gelişen Türkiye’deki ilk ve tek festivali İstanbul Cocktail Festival, 5-6 Ağustos’ta festivallerin vazgeçilmez adresi KüçükÇiftlik Park’ta müdavimlerini bekliyor. Bu yıl altıncı kez gerçekleşecek festivalin biletleri satışta! Festivalde sahne alacak isimler arasında Emir Taha da var.

ARTIK DAHA YAKIN

İstanbul Mahmutbey’deki Seraf, Michelin rehberine girince dikkatleri üzerine çekmişti. Buna şaşırılmasının nedeni de diğer restoranların aksine şehir merkezinden biraz uzakta kalmasıydı. Ama hep derim, iyi yemek neredeyse oraya mutlaka gidilir. Uzaklık bahanesi kalmaz. Zaten Anadolu mutfağının peşinde koşan gerçek gurmeler burayı biliyordu. Artık Şef Sinem Özler’in birbirinden lezzetli yemeklerini Seraf’ın Vadistanbul’daki ferah ve şık mekânında da tatmak mümkün. Burada kızartma yok. Haşlanarak pişirilen içli köfte, süzme yoğurt yatağında tereyağlı pul biber sosu ile servis ediliyor. Soğan dolması ve tadımlık keşkek gibi hafif başlangıçların yanı sıra ana yemeklerden zirva ve Mardin kebap mutlaka denenmeli. Mevsim spesiyallerinden enginarlı yaz pilavı da et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.

Haberin Devamı

BOĞAZ’IN İNCİSİ

Ortaköy’deki Ruby için Boğaz’ın gerçek incisi desek abartmış sayılmayız. Ortaköy Camii ve köprü manzaralı Ruby, tüm uluslararası rehberlerde yer aldığından ve otel concierge’leriyle irtibat halinde olduğundan İstanbul’daki üst düzey turistlerin büyük çoğunluğunu mutlaka ağırlıyor. Mutfağıyla bizi çok iyi bir şekilde tanıtmayı başarıyor Ruby. Çünkü bizim yemeklerimizi harika bir şekilde çıkaran bir şef ve mutfak ekibi var. Ben her gittiğimde etli pazı sarmasını mutlaka yiyorum mesela. Ruby’nin kokteylleri de muhteşem. Ruby’nin başında yılların mekâncısı Ali Ünal olduğundan ne yemeklerde ne de serviste en ufak bir hata var. Beş yıldızı hak ediyor Ruby.

Tam bir yaz şarkısı

 

MARKET KONSEPTİ

Novikov Group - Pinskiy&Co ortaklığıyla kurulan ve dünyanın önde gelen restoran zincirlerinden biri olan Novikov İstanbul, yenilikçi Asya ve İtalyan mutfaklarını kendine özgü ‘market’ konseptinde misafirleriyle buluşturuyor. Rengarenk sebze ve meyveler, farklı bölgelerden gelen deniz mahsulleri mekânın açık mutfağında sergilenirken, tüm bu ürünlerin birleşiminden oluşan leziz yemeklerle misafirlerine otantik gastronomi ziyafeti çekiyor. Novikov, Mandarin Oriental’ın içinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Tam bir yaz şarkısı

 

Kapılarını açtı

Bodrum Yalıkavak Gökçebel Koyu’nda restoran ve bar konsepti ile iki sezondur hizmet veren, günbatımı ile meşhur The Galliard Cove House, bu sezon da kapılarını açtı. The Galliard restoran zincirlerinin sahibi Ahmet Uras’ın, açtığı Cove House, profesyonel işletmesi, müthiş lokasyonu, harika ambiyansı, başarılı mutfağı ve kaliteli müziğiyle adından söz ettiriyor. Bodrum'un en doğal lezzetlerinin kullanıldığı mekânın mutfağı, Michelin Yıldızlı restoranlarda çalışmış profesyonel şeflerin imzasını taşıyor. Kokteyller özel olarak hazırlanıyor. Eğlencede de iddialı olan mekân bu yaz ünlü DJ’leri ağırlayacak.

Tam bir yaz şarkısı

 

BEŞİKTAŞ’TA BİR VAHA

Caffè Nero, yeni kahve evini 1975 yılından beri kapalı olan, Balıkçılar Çarşısı’nın karşısındaki tarihi Beşiktaş Rum Okulu binasına açtı. Beşiktaş’ın en önemli yapılarından biri olan ve 120 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi bina, uzun süren restorasyonun ardından Caffè Nero’nun misafirlerine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen bu mağazanın iki güzel tarafı var. Biri tarihi iliklerinize kadar hissetmenin keyfi, diğeri bahçesinin muhteşemliği. Kapısından içeri girince sanki Beşiktaş Çarşı’nın kaosu bir anda bitiyor ve zen bir ortama ışınlanıyorsunuz. Bu keyfe Nero’nun şahane yiyecekleri ve kahveleri de eklenince saatlerce buradan ayrılmak istemiyorsunuz. Nero hem bu güzel binayı Beşiktaş’a kazandırmış hem de bir vaha yaratmış.

Tam bir yaz şarkısı

 

BİZİM MALDİVLER

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü ile Midilli Adası arasında az kişinin bildiği özel mülkiyetli Kalem Adası yer alıyor. Bu doğa harikası ada Oliviera Private Island Hotel’e ev sahipliği yapıyor. Oliviera Private Island Hotel’in mimarisinde doğal malzemeler kullanılmış. Odalarda sadelik ve rahatlık duygusu hâkim. Adanın müthiş doğasına otelin sunduğu imkanlar eklenince etkileyici bir deneyim ortaya çıkıyor. Palm Terrace, Juju Beach Club, Juju Beach Bar, su sporları aktiviteleri, Sunset Bar&Lounge, Luvi Restaurant gibi birçok aktivite alanı mevcut. Ada Balık ve Luvi Restaurant da deniz mahsulleri başta olmak üzere birçok Ege lezzetini en taze halleriyle sunuyor. Bir açık hava müzesi olan ada masmavi denizi, dalış imkanlarıyla konuklarına farklı seçenekler de sunuyor. Tabii ki kendinizi şımartmanız için bir spası da mevcut. Bu güzelliği yaşamak için Maldivler’e gitmenize gerek yok. Maldivler çoktan Ege’ye gelmiş!

Tam bir yaz şarkısı

 

ÇEVREYE SAYGILI OTEL

Türkiye’nin ilk tatil köylerinden Club&Hotel Letoonia, 1985 yılında taşlık bir arazinin rehabilite edilmesiyle hayata geçirilmiş. Eski ve yeni halini gördüğünüz Letoonia bugün 100 bin ağacın ve bitkinin bulunduğu bir tesis olarak faaliyet gösteriyor. Burası karbon emisyonunu dengeleyen Türkiye’deki ilk tatil köyü. Yani tesisin direkt ve endirekt sera gazı emisyonları sıfırlandı. Bu şu demek oluyor, bu tesis doğaya zararlı hiçbir atık üretmiyor. Konuklarına ‘sürdürülebilir yaşam’ ve ‘sürdürülebilir tatil’ imkânı sunan Letoonia’nın bu hareketi beni hem mutlu etti hem de ülkemizde olması gururlandırdı. Çevreye duyarlı otellerin artması ve gezegenimizin rahat etmesi dileğiyle.

Tam bir yaz şarkısı

 

Karaköy ruhu

Karaköy’ün enerjisi, mekanların renkliliği hem yabancı turistler için hem de eski Beyoğlu günlerini arayanlar için şahane bir alternatif oluyor. Karaköy’de bugüne dek birçok farklı mekâna imza atan Melih Doğan’ın danışmanlık verdiği, iş insanı Ahmet Kurt’un sahibi olduğu Bo Karaköy piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Kısa sürede semtin popüler buluşma noktalarından biri haline geldi. Bunda rahat ortamı, sokağa taşan masaları ve keyifli ambiyansının etkisi büyük. Menüsünde herkese göre bir şey bulabileceğiniz mekânın mutfağı iddialı olduğu kadar fiyatları da makul. Kokteylleri de mutlaka denemelisiniz. Müzik ise gündüzleri sohbetinize fonda tatlı bir eşlikçi. Ama akşamları belli bir saatten sonra şarkılar mekânı ele geçiriyor ve o enerji sokağa yayılıyor. Hafta sonları ise o sokak tam bir parti alanına dönüşüyor. Kısacası Bo, Karaköy ruhunu çok iyi anlamış ve konuklarına da bu ruhu en şahane bir şekilde sunan bir mekân olmuş.

Tam bir yaz şarkısı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder