Yasemin Candemir TikTok trendi 'Yüz Bantlama' cilde neler yapıyor?
HABERİ PAYLAŞ

TikTok trendi 'Yüz Bantlama' cilde neler yapıyor?

Sosyal paylaşımlar bu ara, kırışıklıkları "bantlamak" için ipuçları ve püf noktaları ile dolu. Ancak dermatologlar bunun uzun vadeli sonuçları olabileceği konusunda uyarıyorlar.

 Teoride, yüzü gererek bantlamak kulağa iyi bir fikir gibi geliyor. Tiktok ve Instagram’da  fenomenler “Kırışan cildinizi geri çekin, hareket etmesini önlemek için bantlayın ve uyandığınızda daha genç görünün. Her gece yapın, sonuçları bir hafta içinde görebilirsiniz” deyip uygulama videosu çekiyorlar.

 "Yüzü bantlama", sosyal medyada evde cilt bakımında yerçekimine karşı savaşan bir tüyo olarak trend oldu.  Ama bu eğilimin arkasında ne var ve gerçekten işe yarıyor mu? Öğrenmek için uzmanların görüşlerine kulak verdik.

Haberin Devamı

 'Hızlı Ama Geçici Bir Düzeltme'

Ünlü Dermatolog Dr. Rebecca Marcus, “Yüz bantlama şu anda viral bir trend olabilir, ancak insanlar bunu uzun zamandır yaptığı için kesinlikle yeni bir uygulama değil” diye başlıyor sözlerine. “Teorik olarak konuşursak, uzun süreli kullanım aslında kasların boyut değiştirmesine neden olabilir. Kaslar engellendiğinde kısa zamanda daha derin kırışıklıklar oluşabilir.”

 Marcus yüzü bantlayarak germe ritüelinini gece uygulamaktan özellikle kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Bu tekniği yalnızca önemli bir etkinliğe giderken denemenizi öneriyor. “Eğer sadece birkaç saatliğine yaparsanız daha yumuşak bir görünüm kazanabilir ve uzun süreli kullanımda meydana gelebilecek kas hipertrofisi riskine sahip girmezsiniz" diyor.

Önemli kırmızı halı etkinliklerinde artık sıkça kullanılan teknik, makyaj sanatçıları tarafından da tercih ediliyor ama sosyal medya fenomenlerinin aksine hiçbir dermatolog tüm gece uygulanmasını tavsiye etmiyor. 

 'İyiden çok zarar'

Dermatolog Dr. Rebecca Marcus, "Geçici de olsa cildinde hızlı bir düzeltme arayan kişiler bantlamayı denemek isteyebilir. Ancak dürüst olmak gerekirse, kırışıklıkları azaltmak için daha iyi ve daha etkili seçenekler var” diyor.  

Dermatologlar, cildin gençleşmesini destekleyen kolajeni uyarmak için kaliteli cilt bakım malzemeleri ve ofis içi prosedürler kullanmaya odaklanılmasını tercih ediyor. Retinol içeren iyi bir cilt bakımı rutinine yatırım yapmanız bu bantlara emek harcamaktan çok daha etkili sonuçlar almanızı sağlıyor. Ayrıca tüm uzmanlar hassas cilt, egzama veya rozaseaya sahip insanların bu uygulamadan kesinlikle uzak durması gerektiğini öğütlüyor. Banttaki yapışkan tahriş edici olabilir ve yatkınlığı olan hastalarda alerjik reaksiyona neden olabilir.

Haberin Devamı

 Bir saatliğine bile kullanacaksanız ve bunda kararlıysanız şeffaf bant, koli bandı veya diğer ev tipi bantlar yapıştırıcı içerir ve yüze uygulanmak için yapılmamıştır. Onları destekleyecek klinik çalışmaları olan ve gözden geçirilmiş markaları arayın.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder