Feke Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel: Lavanta bahçelerinde 200 bin turist ağırladık

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel: Lavanta bahçelerinde 200 bin turist ağırladık

Paylaş
Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel: Lavanta bahçelerinde 200 bin turist ağırladık

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel: Lavanta bahçelerinde 200 bin turist ağırladık

Ali GÖKDAL/ FEKE(Adana),(DHA)- ADANA'nın Feke ilçesinde kebapçı  Yaşar Usta, lavanta bahçesinde kebap yaparak Adanalıları Lavanta Festivali'ne davet etti. Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, geçen yıl lavanta bahçelerinde 200 bin yerli ve yabancı turist ağırladıklarını söyledi.
Feke Belediyesi tarafından Tapan Bölgesi Tenkerli Köyü Camızgölü piknik alanında gerçekleştirilecek 2'nci Feke Lavanta Festivali için kebapçı Yaşar Aydın, etkinlik düzenledi. Lavanta bahçesinde ünlü boru kebabını yapan Yaşar Aydın, bölgeye ziyarete gelenleri ikram etti. Yaşar Aydın, Adanalıları 1-2 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan festivale davet etti.
BÖLGENİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ SERGİLENİYOR
Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel de festivali, bölgenin doğal güzelliklerini sergilemek ve lavantanın eşsiz kokusuyla festivale katılanlara unutulmaz bir deneyim yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Bölgenin kültür ve yöresel ürünlerini tanıtmak da istediklerini anlatan Başkan Ahmet Sel, şöyle konuştu:
​200 BİN TURİST GELDİ
"Bu yılki festivalde, İnci Mercan ve Ahmet Şafak birbirinden güzel şarkı ve türküleriyle festivale renk katacak. Tam 7 yıl önce, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in "Doğduğum yerde doymak istiyorum" sloganıyla yola çıktık. O günden beri, büyük bir azimle çalışarak Feke'nin potansiyelini ortaya çıkardık. Lavanta bahçelerimiz bu süreçte bize büyük bir umut ve başarı getirdi. Birkaç inanmış çiftçi kadın kardeşimizin de desteğiyle 400 dönüm üzerinde lavanta bahçeleri oluşturduk ve 52 aileye, özellikle kadınlara, lavanta bahçesi sahibi olma fırsatı tanıdık. Bu projemizle yüzlerce ailemizin de lavanta dikimi için sırasını beklediğini gururla ifade edebilirim. Geçtiğimiz yıl lavanta bahçelerimize yaklaşık 200 bin yerli ve yabancı turist ağırladık. Bu turistler hem ilçemizin güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu, hem de Türk kadınının ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gözlemleme şansı elde etti. Bu başarı, Türk kadınına verilen imkanların neler yapabileceğinin canlı bir kanıtıdır. Unutulmamalıdır ki lavanta bahçelerimiz sadece turist girdisini değil, tarım sektöründeki girdiyi de artırmaktadır. Bölgedeki tarım ekonomisine büyük bir ivme kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Tarımda sürdürülebilir bir kalkınma sağlamak hem çiftçilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak adına önemli bir adımdır." 
Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, kebapçısı Yaşar Usta'ya ilçenin önemli simgelerinden biri olan ve coğrafi işaretle tescillenen tapan bıçağı armağan etti.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı