Karaisalı Karaisalı'da sel, hayatı olumsuz etkiledi

Karaisalı'da sel, hayatı olumsuz etkiledi

Paylaş
Karaisalı'da sel, hayatı olumsuz etkiledi

Karaisalı'da sel, hayatı olumsuz etkiledi

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI(Adana),(DHA)-ADANA'nın Karaisalı ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle tarım arazileri zarar gördü, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu.
İlçeye bağlı Kuzgun Mahallesi'nde gece 02.00 sıralarında etkili olan sağanak, sele dönüştü. 3 metreye kadar yükselen yağmur suları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Selin getirdiği taş ve çamurlar yolları kapatırken çevredeki ağaç ve tarım arazileri zarar gördü. Besicilikle uğraşan Uğur Şen ve Yunus Berçin'e ait çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan, sele kapılıp telef oldu.
Afet nedeniyle tüm mal varlığını kaybettiğini belirten Uğur Şen, yetkilerden yardım istedi. Şen, "Hayvanlarım, tarım aletlerim, hayvan yemleri, kışlık yiyeceklerimiz suyun altında kaldı. Çok zor durumdayız. Evim, eşyalarım, hayvanlarım, malzemelerimiz kullanılamaz hale geldi. Elimizde avucumuzda hiçbir şeyimiz kalmadı. DSİ'nin bir an önce gelip burada çalışma yapmasını istiyoruz. Her yağmur yağdığında sel altında kalma riskimiz var. O yüzden dere ve yolların onarılmasını talep ediyoruz" dedi. 
Yunus Berçin ise "Buzağılarımız mahvoldu. Arı kovanlarımız, zeytin ağaçlarımız, hayvan yemlerimiz ve hayvanlarım sele kapılarak telef oldu. Evlerimizi de su bastı ve kullanılamaz hale geldi. Yardım için yetkililere gittik, gerekli bilgileri verdik. DSİ'nin buraya gelerek yol ve dereleri temizlemesini istiyoruz" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı