Merkez Çukurova Belediyesi'nden sosyal tesis açılışı

Çukurova Belediyesi'nden sosyal tesis açılışı

Paylaş
Çukurova Belediyesi'nden sosyal tesis açılışı

Çukurova Belediyesi'nden sosyal tesis açılışı 

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi’nin Lions Uluslararası Kulübüyle birlikte yapacağıdepremzedelere de hizmet verecek olan Lions Sosyal Tesisleri'nin temel atma töreni vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 
Çukurova Belediyesi Lions Sosyal Merkezinin temel atma töreni Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Lions Uluslararası Başkanı Brian Sheehan, lions yöneticileri çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kahramanmaraş merkezli depremler Adana’nın diğer ilçelerinde 5,1 büyüklüğünde hissedilirken Çukurova’da 6,7 büyüklüğünde ölçüldü. 11 bina yıkıldı, yüzlerce insanımızı kaybettik. Yıkılan binaların hepsi 1992 ila 1997 yılları arasında yapılmıştı. Yeni binalar bir hasar görmedi. Çukurova’daki yapı stoğu sınıfı geçti. O dönemde insanlar sokaklardaydı. Biz belediye olarak onların hiçbir şeyini eksik etmemeye çalıştık, halkımızın yanında olduk, tesislerimizi halkımıza açtık” diye konuştu.
Başkan Soner Çetin, Lions Uluslararası Kulübü ile hayata geçirilecek sosyal merkezin depremzedelere de önemli hizmetler vereceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Çok sayıda belediyeden talep varken Çukurova Belediyesini tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bu iş birliğinin devamını bekliyoruz. Mesela Çukurovalı gençler spor yapmak istiyor. Çukurova Belediyesi Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı Sultanlar Liginde mücadele ediyor. Çukurova ilçesine 5 bin ya da 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu yakışır. İnşallah Lions Spor Salonu'nu da beraber yaparız."
Lions Uluslararası Başkanı Brian Sheehan da “Geçen yıldan beri eşimle birlikte Türkiye’ye üçüncü kez geldik. 11 ay önce faciayı görmek için gelmiştim. Çünkü dünyadaki Lionlar nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünüyordu” dedi. Lions Uluslararası Direktörü Lion Danyal Kubin, bu önemli tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
MD 118 Konsey Başkanı Lion Ender Sakintuna ise asrın felaketi olarak nitelenen depremde büyük kayıplar verildiğini ancak hayatın devam ettiğini söyledi. Sakintuna, bütün olumsuzluklara karşın kalıcı eser bırakmak isteyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in kendilerine kucak açtığını vurguladı. Ender Sakintuna, “Yarınlarda yapacağımız eserle kadınlarımız çocuklarımız burada mutlu günler geçirecek. Uluslararası direktörümüze bize kaynak sağladığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Soner Çetin ile emeği geçenlere plaket verildi ve hep birlikte butonlara basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Çukurova Belediyesi ile Lions Uluslararası Kulübü arasındaki protokol gereği yapılacak sosyal tesiste kreş, toplantı salonları, sosyal donatılar ve kafeterya yer alacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı