Adana Vali Köşger, koltuğunu 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek'e devretti

Vali Köşger, koltuğunu 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek'e devretti

Paylaş
Vali Köşger, koltuğunu 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek'e devretti

Vali Köşger, koltuğunu 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek'e devretti

ADANA, (DHA)- ADANA Valisi Yavuz Selim Köşger, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, koltuğunu temsili olarak Nigahi Soykan İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek’e devretti.

Haberin Devamı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in koltuğuna oturan 3'üncü sınıf öğrencisi Öykü Şimşek, her çocuğun, çocuğa yakışır bir şekilde özgür ve mutlu yaşamasını temenni etti. İlk olarak Adana’ya daha fazla yüzme havuzu yapılmasını ve çocuklara burada yüzme öğretilmesi talimatını veren, böylece çocukların yaz mevsiminde serinlemek için su kanalında yüzmeye çalışırken boğulmayacaklarını kaydeden küçük Vali Öykü, ardından bazı okullarda spor salonu bulunmadığını belirterek, çocukların rahatça spor yapabilmeleri için her bölgeye bir spor salonu yapılması talimatını verdi. Her okulda bir proje atölyesinin olması gerektiğini ifade eden küçük Öykü, tüm okulların söz konusu atölyelere sahip olması gerektiğini belirtip bu konuyla ilgili Vali Köşger’den yardım istedi.

Haberin Devamı

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

Küçük Vali Öykü’nün talimatlarını büyük bir mutlulukla dinleyen Vali Köşger, şehrimizin içinden geçen ve yaz mevsiminde boğulmalara sebep olan su kanallarının kapatılmasıyla ilgili bir projenin var olduğunu ve en kısa zamanda şehir içindeki kanalların üzerinin kapatılmasına yönelik faaliyetlerin başlayacağını belirtip aktarılan diğer taleplerin de takipçisi olacaklarını ifade etti. Öykü’nün nezdinde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Vali Köşger; çocuklarımızın, geleceğimizin en önemli güvencesi olduğunu belirterek ülkemizin çocuklarımıza olan güveninin sarsılmaz olduğunu kaydetti. Tüm çocuklarımızın istiklal ve istikbalimizin teminatı olduğunu kaydeden Vali Köşger, gelecek nesillerimizin milli-manevi değerlerine bağlı, bilimin ışığında en iyi şekilde yetişmesini hedeflediklerini ve bu amaçla yapılan tüm faaliyetleri daima destekleyeceklerini belirtti.

Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

23 NİSAN MESAJI

Vali Yavuz Selim Köşger, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin mesaj yayımladı. Vali Köşger, mesajında, "Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu gün; aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine öncülük eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla anlam kazanmıştır. Meclisimizin açılmasıyla başlayan bu süreç, milletimizin azim ve kararlılığıyla zafere ulaşmış, bağımsızlık yolumuz Cumhuriyetle taçlanmıştır.

Haberin Devamı

Hiçbir kayıt ve şarta bağlı kalınmaksızın egemenliğin yalnızca yüce milletimize bırakıldığı bu önemli gün, yurdumuzun kurtuluş ve kuruluşunda adeta bir dönüm noktası olmuş, vatanımızın bütünlüğünün sağlanması ve bağımsızlığımızın ilan edilmesi yolunda aziz milletimize yol göstermiştir.

104 yıldır milli bağımsızlığımızın tecelligâhı, Millî Mücadele yıllarında mücadele veren kahraman ecdadımızın destekçisi, yüce milletimizin sırtını dayadığı asırlık çınar olan Gazi Meclis’imiz; geçmişte olduğu gibi günümüzde de demokrasimizin en önemli teminatıdır. Değerli çocuklarımız,

Her sene olduğu gibi bu yıl da ülkece, birlik ve beraberlik içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Milletimizin iradesinin temsil edildiği bu önemli günde, tarihimizin büyük mücadelelerini ve kazanımlarını bir kez daha hatırlıyor, atalarımıza sonsuz minnet duyuyoruz. Küçük yavrularımız; sizler bizim geleceğimizin en kıymetli umudu ve güvencesisiniz. Cumhuriyet’imizin temelinin atıldığı, yurdumuz için çok büyük önem arz eden böylesine anlamlı bir günün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından siz değerli çocuklarımıza armağan edilmesi sizlerin bu topraklar için ne derecede önemli olduğunuzun en güzel kanıtıdır. En büyük hedefimiz; her birinizin millî ve manevi değerlerimizin ışığında yetişmiş, iyi ahlaklı ve çağa uyum sağlamış birer birey olmanızdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kuruluşundan itibaren Meclisimizde hizmet etmiş tüm meclis üyelerini ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Yurdumuzun birliği ve bütünlüğünü korumak uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Gözlerinde yurdumuzun aydınlık geleceğini gördüğümüz güzel evlatlarımız başta olmak üzere Adanalı hemşehrilerimin ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı