Emirdağ 'Evde ek iş' tuzağıyla 42 kişiyi dolandırdı

'Evde ek iş' tuzağıyla 42 kişiyi dolandırdı

Paylaş
'Evde ek iş' tuzağıyla 42 kişiyi dolandırdı

'Evde ek iş' tuzağıyla 42 kişiyi dolandırdı

İlyas Kaan TAYTAK/ EMİRDAĞ, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Emirdağ ilçesinde internet ortamında 'evde ek iş' vaadiyle sunduğu ilanlara başvuran ev hanımı, emekli ve öğrenci 42 kişiyi dolandırdığı için hakkında 18 yıl 15 gün hapis cezası bulunan Metin Kaya, saklandığı evde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.
İzmir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 18 yıl 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Metin Kaya'nın Afyonkarahisar'a geldiğini belirleyen Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Yapılan araştırmada kamera kayıtlarını inceleyen polis, yakalanmamak için sürekli görünümünü ve adresini değiştiren Kaya'nın Cumhuriyet mahallesi 5044 sokaktaki bir evde yabancı kadınla yaşadığını tespit etti. Operasyon düzenleyip evin çevresinde önlem alan polis, Kaya'yı dışarı çıktığı anda yakaladı. Kaya, emniyeteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak Bolvadin Kapalı Cezaevine gönderildi.
Kaya'nın sosyal medya üzerinden 'evden çalışarak para kazanmak ister misiniz?', 'Evde ek iş' şeklinde ilanlar vererek ev hanımı, emekli ve öğrencileri hedef aldığı öğrenildi. Kaya'nın evde hediyelik eşya, oyuncak, sabun yapımı gibi takı tasarımı, nikah şekeri paketleme, maske dikimi ve dağıtımı sektöründeki iş vaadine başvuranlardan malzeme karşılığı olarak para talep edip, malzemeyi göndermediği belirlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı