Afyonkarahisar Sandıklı'da kırmızı çizgi uygulaması

Sandıklı'da kırmızı çizgi uygulaması

Paylaş
Sandıklı'da kırmızı çizgi uygulaması

Sandıklı'da kırmızı çizgi uygulaması

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde İçişleri Bakanlığı'nın 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' projesi kapsamında şerit boyama ve ışıksız yaya geçitlerinde yayalara geçiş üstünlüğü etkinliği yapıldı.

Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Sandıklı'da yaya geçitlerinin ortasındaki çizgi kırmızıya boyanmaya başlandı. Uygulama kapsamında, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ve Kütüphane kavşağında etkinlik düzenlendi. Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop başkanlığında düzenlenen etkinliğe, Karakol Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ali Şafak, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Savur, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztopbaş ve öğrenciler katıldı.

Sandıklı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kütüphane kavşağında bulunan ışıksız kavşakta öğrenciler, jandarma trafik ekipleri ve polis ekipleri tarafından uygulama yapıldı. Öğrenciler yayalara geçiş üstünlüğünü hatırlatan afişlerle sürücüleri uyararak yayalara geçiş üstünlüğü verilmesini istedi. Protokol üyeleri de öğrencilerin bu çalışmalarını inceledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı