Merkez Vali Kumbuzoğlu: Ihlara Vadisi turistlerin ilgi odağı haline geldi

Vali Kumbuzoğlu: Ihlara Vadisi turistlerin ilgi odağı haline geldi

Paylaş
Vali Kumbuzoğlu: Ihlara Vadisi turistlerin ilgi odağı haline geldi

Vali Kumbuzoğlu: Ihlara Vadisi turistlerin ilgi odağı haline geldi

Erkan ALTUNTAŞ / AKSARAY, (DHA)-TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'nın incisi olarak adlandırılan tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi'nde, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 14 kilometre protokol üyeleri ile öğrenciler doğa yürüyüşü yapıldı.

Haberin Devamı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Valiliği tarafından Ihlara Vadisi’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile Protokol ve öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Etkinlikte konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ,” Turizm haftası vesilesiyle burada gençlerle, öğrencilerimiz ile birlikte Ihlara Vadisinde yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bir şenlik havası var. Ihlara’mız dünya markası Aksaray’ımızın göz bebeği turizm merkezimiz .Ihlara Vadisi hem ülkemizde hem de dünyada turistlerin ilgi odağı bir merkez haline geldi. Selime Katedralimiz hemen yan tarafta. Bu gün yeşilliğiyle doğasıyla gençlerimizle burada bütünleşeceğiz. Tabi Ihlara yılda 700 bin turistin ziyaret ettiği çok önemli bir nokta. Yaklaşık bir buçuk milyon turist ağırlıyoruz. Aksaray en başta tarih, turizm ve kültür merkezi, burada 11 bin yıllık bir tarih yatıyor. Tüm dünyanın ilgi duyduğu. İnanç turizminde de çok önemli bir yeri var şehrimizin 200’ün üzerinde bir kilise mevcut. İnanç turizmi açısından da çok yoğun ilgi görmektedir. Bu sene 2 buçuk milyon turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Balon uçuşlarımızda başladı tabi yoğun ilgi görüyor. Ihlara ve diğer merkezlerimizde de balon uçuşlarımızı yaygınlaştırıyoruz."dedi.

Haberin Devamı

Aksaray Üniversitesi öğrencisi Zeynep Bozcan ise ,” Okulumuz yeşil ay gönüllü kulübü olarak bizi Ihlara Vadisine getirdik. İlk defa görüyoruz şehri tanıyoruz. Çok güzel bir yer herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Hava çok güzel alan çok güzel vizelerden sonra stres atacağımız güzel bir etkinlik oldu Aksaray Belediyesine teşekkür ederiz. Daha önce hiç gelmemiştim, ilk kez geliyorum ve harika bir yer.”diye konuştu.(DHA) FOTOĞARFLI