Antalya Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı

Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı

Paylaş
Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı

Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ile Antalya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Antalya Barosu Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başsavcı Halil İnal, hukuk devletlerinde bir kamu hizmeti sayılan savunma hakkının, yargı erkinin en temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Halil İnal, "Avukatlar, temel hak ve özgürlüklerimizin teminatı ve demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eder. Bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, hakların korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunmasına ve devamına hizmet ederek çok önemli ve kutsal bir görev icra etmektedirler" dedi.

İnal, hukukun üstünlüğünün var olmasında üstün gayret içerisinde olan Antalya Barosu avukatlarının 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladığını söyledi. Baro Başkanı Polat Balkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı