Demre Demre'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Demre'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Paylaş
Demre'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Demre'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

 

Ahmet ACAR/DEMRE,(DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 'Geleceğe Bir Nefes' projesi kapsamında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Demre Orman Bölge Şefliği'nce 'Geleceğe Bir Nefes' projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. Merkezi Demre'de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü alanında düzenlenen fidan dikimi etkinliğine, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Köker, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mücahit Yılmaz, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Demre Orman Bölge Şefi Ali Baysal, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Demre Adliyesi'nde görevli savcılar ve hakimler, enstitü ve orman bölge şefliği çalışanları ve ilkokul öğrencileri katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde toprakla ilk fidanı Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu öğrencilerle birlikte buluşturdu. Ardından etkinliğe katılanlar, öğrencilerle birlikte fidan dikti. Etkinlikte fıstık çamı, keçi boynuzu, defne ve serviden oluşan 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Bu proje her yıl 11 Kasım günü saat 11.00'de Tarım Orman Bakanlığımızca yürütülmektedir. Önemli bir projedir. Çünkü ormanlar, hepimizin yaşam kaynağıdır. Hepimizin temiz havası, suyu, besin kaynağıdır. Ülkemizin ve ilçemizin güzelliğidir. Fidan diktiğimiz alan, denizin hemen kıyısı. Birkaç yıl sonra buraya diktiğimiz fidanlar yeşerecek. Denizin mavisiyle ormanın yeşili iç içe gelecek. Burayı güzelleştirecek. Ayrıca buraya diktiğimiz keçi boynuzu, çam fıstığı ve defne fidanlarından ekonomik gelir sağlanacak. Ayrıca hepimizin toprakla buluşturduğu fidanlarla birer dikili ağacı oldu. Çocuklarımız burada oluşacak ormanda gelip oynayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı