Antalya GSF heykelleri Büyükşehir'de

GSF heykelleri Büyükşehir'de

Paylaş
GSF heykelleri Büyükşehir'de

GSF heykelleri Büyükşehir'de

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü'nün 'Herkes İçin Her Yerde Sanat' sloganlı geleneksel heykel sergisi bu kez Antalya Büyükşehir Belediyesi Fuayesi'nde açıldı.
Akademisyenler ile öğrencilerin farklı konulardaki heykel çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Heykel Bölümü Başkanı Doç. Hanife Neriz Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Ramazan Demir, Durmuş Ali Arslan, başkan danışmanları Lokman Atasoy, Önder Bilgin, Cem Oğuz birlikte açtı.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜYLE BAŞLADI
GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, konuşmasına Mustafa kemal Atatürk'ün "Dünyada medeni olmak, ilerlemek ve olgunlaşmak isteyen herhangi bir millet mutlaka heykel yapacak ve heykeltıraş yetiştirecektir" sözüyle başladı ve şöyle devam etti;
"Sanat; seyircisiyle buluştuğunda anlam kazanır, bizler de GSF olarak her daim akademi ile kentin kültürel bütünleşmesinden yana misyon belirleyerek tavır aldık. Bugün burada Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen heykel bölümü sergimiz bu güzel salon içerisinde yurtiçinden ve yurtdışından ziyarete gelen değerli konuklarla daha da anlam kazanacaktır diye düşünüyorum."
SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan da Antalya'nın kültür-sanat yaşamının renklendirmek, zenginleştirilmek için çaba gösterdiklerini, sanata ve sanatçıya önem, değer verdiklerini dillendirdi. Konuşmaların ardından sergi gezildi, sergilenen 30'dan fazla metal, ahşap, mermer, çamur heykel çalışmaları hayranlıkla incelendi. GSF Heykel Bölümü Başkanı Doç. Hanife Neriz Yüksel'de heykel atölyeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Sanatseverler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Fuayesi'ni sanat şaheserleriyle renklendiren GSF Heykel Bölümü'nün geleneksel heykel sergisini 27 Mayıs Cuma gününe kadar gezebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı