Kaş Kaş Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını yaptı

Kaş Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını yaptı

Paylaş
Kaş Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını yaptı

Kaş Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını yaptı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısı Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Kaş Belediye Meclisi'nin 25 üyesinden 22'si katıldı.
Kaş Belediye Meclisi'nin açılışında konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, bölgede geçen hafta yaşanan kar yağışında belediye olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. İmar çalışmaları hakkında bigi veren Ulutaş, "İlçe merkezinin 1/1000 ve 1/100.000 ölçekli planları iptal edilmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na yaptığımız girişimler sonrası, 1/100.000 ölçekli planımız onaylanma aşamasına geldi. Görüşmelerde Bayındır, Çukurbağ, Gökçeören, Sarıbelen ve Ağullu mahallelerimzde yapacağımız 1/250.000 ölçekli planımıza destek sözü aldık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u, Kaş'a davet ettik. Kendisinin Mart ayı içinde ilçemizi ziyaret etmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Meclis toplantısında Gökçeören Mahallesi'nin kırsal mahalle statüsüne geçme talebi oybirliğiyle kabul edildi. Sarıbelen mahallesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı oybirliği ile kabul edildi. Çerçiler mahallesinde trafo alanı oluşturulması, oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Gelemiş (Patara) Mahallesi Koruma ve Tasarım Projesi'nin uygulanabilmesi için İller Bankası'ndan 3 milyon liralık kredi kullanılması talebi oybirliğiyle kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı