Antalya Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi için protokol imzalandı

Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi için protokol imzalandı

Paylaş
Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi için protokol imzalandı

Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi için protokol imzalandı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Veteriner Hekimleri Odası işbirliğiyle kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek, kayıt altına alınmasına ilişkin protokol imzalandı.

Kedi köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokol gereği, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ile Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu arasında, kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınması yetkisinin devrine ilişkin protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, Antalya'da sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınması faaliyetinin il ve ilçelerde tarım ve orman müdürlüklerinde faaliyet gösteren serbest veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri tarafından yürütülecek.

SOKAĞA TERK EDEN BELİRLENECEK

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Başkanı Murat Karabayoğlu, "Kedi ve köpeklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınmasıyla birlikte kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm aşılar kayıt altına alınabilecek, hareket geçmişleri kontrol edilebilecek ve sokağa terk edilmiş kayıtlı kedi ve köpeklerin kime ait olduğu deri altına uygulanmış mikroçip okutularak tespit edilebilecek. Bu protokolün Antalya'ya ve mesleğimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı