Kumluca Kumluca'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Kumluca'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Paylaş
Kumluca'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Kumluca'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, etkinliklerle kutlandı.

Kumluca'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Etkinlikler kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, yurdun her köşesinde yılmadan, usanmadan onurlu ve gururlu mesleğin mensubu olan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını söyledi. Aktaş, "Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarını yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Her işi bilen, her işi yapan bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine milli kaynaklarını öğreten yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen" diye konuştu.

Törende öğrenciler ve öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel şiir okudu. Okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kumluca Kaymakam Vekili Yücel Gemici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ve İlçe Müftüsü Süleyman Çoban ödüllerini verdi. Aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

Etkinlik Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından oluşturulan koronun seslendirdiği şarkı ve türkülerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı