Manavgat Manavgat'ta yaz dönemi trafik uygulamaları

Manavgat'ta yaz dönemi trafik uygulamaları

Paylaş
Manavgat'ta yaz dönemi trafik uygulamaları

Manavgat'ta yaz dönemi trafik uygulamaları

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, yaz döneminde trafik güvenliğinin artırılarak kazaların önlenmesi, trafik bilincinin artırılması amacıyla denetimleri arttırdı.

Farklı yer ve zamanlarda gerçekleştirilen uygulamalarla vatandaşların 'Algılanabilir Yakalanma Riski' duyarlılığını artırılması ve trafikte daha dikkatli bulunma sürecinin sağlanması hedefleniyor. Mayıs ayında motosiklet ve motorlu bisikletlerde kask kullanımının yaygınlaştırılması ile yüksek sesle müzik dinleme ve gürültü kirliliğine yönelik yapılan uygulamalarda, 6 bin 162 araç kontrol edildi. Kask takmayan 636 motosiklet ve bisiklet sürücüsüyle, yüksek sesle müzik dinleyen ve araçlarında abartılı eksoz olan 195 sürücüye idari para cezası uygulandı.

Uygulamalarda ayrıca alkollü araç kullanan 42 sürücünün, sürücü belgelerine el konuldu. Eksikleri bulunan 61 araç trafikten men edildi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yaz dönemi boyunca kask kullanımının yaygınlaştırılması konusunda sürdürülebilir bir çalışma başta olmak üzere yüksek sesle müzik dinleme ve gürültü kirliliğine yönelik uygulanmalar düzenlenip, planlamalar dahilinde çalışmalar devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı