İncirliova Tren vagonu kütüphaneye olacak

Tren vagonu kütüphaneye olacak

Paylaş
Tren vagonu kütüphaneye olacak

Tren vagonu kütüphaneye olacak

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)-AYDIN'ın İncirliova İlçe Belediyesi bir zamanlar yolcu taşımacılığında kullanılan 25 metre uzunluğunda 32 ton ağırlığında tren vagonunu kütüphaneye dönüştürecek. TCDD'ye ait tren vagonu Efeler ilçesinden İncirliova'ya getirildi.

İncirliova Belediyesi, bir süre önce belediyeye ait Hangar Restoran'ın bulunduğu alanın yanına yeni bir kütüphane yapılmasına karar verdi.
Yaklaşık 1,5 yıl önce İncirliova Belediyesi tarafından restore edilerek Hangar Restoran ve Nikah Salonu'nu yapılan alanın devamında faaliyete geçirilmesi planlanan kütüphanenin bir tren vagonundan dönüştürülerek yapılması düşünüldü. Proje için TCDD'nin Adapazarı demiryolları TÜVASAŞ fabrikasında üretilmiş, İzmir şehirlerarası hatlarında hizmet vermiş, A4Ü salon tipi tren vagonu uygun bulundu. Kütüphaneye dönüştürülecek 25 metre uzunluğunda, 32 ton ağırlığında tren vagonunu gerekli yazışmaların yapılmasının ardından Efeler ilçesindeki bulunduğu yerden vinçlerle kaldırılarak alındı, Önlü arkalı birbirine yanaştırılan iki ayrı TIR'a yüklenen vagon, İncirliova'ya geniş güvenlik tedbirleri ile taşındı. 2 saat süren yolculuğun ardından İncirliova'ya ulaşan vagon, hangar alanında hazırlanan raylara indirildi. Vagonun raylara indirilme işleminde yaklaşık 20 kişilik bir ekip ve 2 vinç yer aldı.

'FARKLI BİR SOSYAL DONATI ALANI KAZANDIRACAĞIZ'
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ise "İncirliova'mıza sosyal ve kültürel açıdan zenginlik katacak bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Tren vagonundan oluşan kütüphane projesi ile İncirliova'ya sadece bir kütüphane kazandırmakla kalmayacağız aynı zamanda ilgi çekici bir cazibe merkezi oluşturmuş olacağız. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin görür görmez beğenecekleri, hoşça vakit geçirecekleri farklı bir kütüphane ambiyansı hazırlayacağız. Kütüphane vagonunun buraya taşınması işlemi bu çalışmanın ilk etabıydı. Neyse ki son derece güvenli bir şekilde çalışmamızı tamamladık. Sonraki süreçte ambiyansı zenginleştirecek gerekli dekorasyon ve çevre düzenlemesinin ardından, ilçemize tüm kitapseverlerin zevk ile kitap okuyacakları bir sosyal donatı alanı kazandırmış olacağız" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı