Merkez Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor, Bitlis'te öğrencilerle yemek yaptı

Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor, Bitlis'te öğrencilerle yemek yaptı

Paylaş
Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor, Bitlis'te öğrencilerle yemek yaptı

Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor, Bitlis'te öğrencilerle yemek yaptı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’e konferans vermek üzere gelen Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor Bitlis Eren Üniversitesi Aşçılık ve Gastronomi Bölümü öğrencileri ile birlikte mutfakta yemek yaptı.

Haberin Devamı

Bitlis Valiliği'nin davetlisi olarak Bitlis’e gelen ve ‘Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri’ adlı konferansın ardından Bitlis Eren Üniversitesi Aşçılık ve Gastronomi Bölümü öğrencileri ile birlikte mutfağa girerek hem Osmanlı mutfağını anlattı, hem de öğrencilerle ‘sarmısaklı pilav’ yaptı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Türkiye’nin ünlü gastronomi şefinin Bitlis’te ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Elmastaş, "Üniversitemizin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda çok güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin ünlü şeflerinden Yunus Emre Akor, çalıştay programı düzenliyor. Tabi biz burada bu programı yaparken Bitlis'in gastronomisine mutfağına dikkat çekmek istedik. Bitlis'in çok kadim bir geçmişi ve kadim bir mutfak kültürü, çok güzel ve lezzetli yemekleri var. Bunların tadılması gerekiyor. Özellikle turizm alanında ihtisas üniversitesi olduktan sonra bu çerçevede bu tür etkinlikleri yoğunlaştıracağız. Ünlü şefimizi de mutfağımızda misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Haberin Devamı

Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor ise, "Bitlis’te Aşçılık ve Gastronomi bölümü öğrencileri ile birlikte mutfağa geçtik. Onlara mutfak kültürü hakkında ve yemeklerimiz hakkında bilmedikleri şeyleri öğretmeye çalışıyoruz. Aslında kültürün devamlılığını sağlamak bizim asli görevimiz. Modern yemekler içerisinde bazen kendimizi kaybetsek de kendi kültürümüzü bilmeden herhangi bir şeyi yorumlamak bizim için çok zor. Dolayısıyla buradaki genç kardeşlerimize önce kendi kültürlerini doğru öğrenmeleri gerektiğini, o kültürün aslında ne kadar önemli olduğunu, Anadolu’nun dünyanın en büyük ve bereketli, tarihi zenginliği bakımından da dünyanın yegane toprak parçası olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Hep birlikte geçmişten gelen lezzetleri Bitlis Eren Üniversitesinin mutfağında hep birlikte yapıyoruz."diye konuştu.

Ünlü şef Yunus Emre Akkor ve öğrenciler tarafından yapılan yemekler Bitlis protokol üyelerine servis edildi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI