Burdur İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

Paylaş
İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen program MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı halk oyunları ve müzik bölümleriyle Halk Bilim ve Sanat Topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliğine akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kurtuluş Savaşı'nda tüm Anadolu coğrafyasının gösterdiği mücadelenin, her yöreye ait halk oyunları gösterileriyle sahnelendiği etkinliğin sonunda Mustafa Kemal Atatürk'ü İzmir'de karşılayan topluluk atabarı ile selam durdu. Finalde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe duruşu silüet olarak sahnelendi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI