Kestel Kestel Belediyesi’nden çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Kestel Belediyesi’nden çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Paylaş
Kestel Belediyesi’nden çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Kestel Belediyesi’nden çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)- KESTEL Belediyesi, gluten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, onların beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda kolisi yardımında bulunuyor.
Kestel Belediyesi, gluten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarını yalnız bırakmıyor. İhtiyaç duydukları özel beslenme ürünlerinin yüksek maliyetli olması nedeniyle zorlanan çölyak hastalarına, glutensiz gıda kolisi yardımında bulunuluyor. Gluten içermeyen un, makarna, erişte, bulgur, şehriye, kraker ve kurabiye gibi ürünlerin yer aldığı gıda kolileri, ilçede yaşayan ve Bursa Çölyakla Yaşam Derneğ’ne kaydı bulunan 40 çölyak hastasına dağıtıldı.
Kestellilerin sorunlarına çare olmak için her alanda gece gündüz çalışmaya devam ettikleri ifade eden Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’Kestel Belediyesi olarak her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için glutensiz gıda destek programımıza başladık. Çünkü glutensiz gıda temini normal gıdalara göre çok daha zor. Bizler sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz’’ dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı