Merkez Uludağ'da çığ tatbikatı

Uludağ'da çığ tatbikatı

Paylaş
Uludağ'da çığ tatbikatı

Uludağ'da çığ tatbikatı

Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA Valiliği, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile olası çığ felaketine karşı, Uludağ'da tatbikat düzenledi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, çığ düşmesi sonucu kar altın kalan kişiler kısa sürede kurtarıldı.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının genelgesi doğrultusunda, Bursa Valiliği, olası çığ felaketine karşı Uludağ'da tatbikat düzenledi. Vali Yardımcısı Halil Serdar Çevheroğlu başkanlığında, Bursa AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu'nun katılımı ile gerçekleşen tatbikata, Çığ Önlemlerini ve Müdahale Hazırlıklarını İnceleme Komisyonu; Çığ Tehlikesi Belirleme ve İzleme ekibinde yer alan teknik personel; ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile arama ve kurtarma ekiplerinden oluşan 180 kişi katıldı. 4 kurtarma aracı, 1 haberleşme aracı, 2 paletli araç, 6 kar motorunun yanı sıra 29 aracın görev aldığı kurtarma tatbikatı, Bursa AFAD Birlik Müdürü Alparslan Yenitürk'ün, 5 kişiden oluşan dağcı ekibinden 3 kişinin, Uludağ ikinci oteller mevkiisinde zirve yolunda meydana gelen temsili çığ sonrası kar altında kaldığını duyurmasıyla başladı. Kurtulan 2 kişinin yaptığı ihbar soncu harekete geçen AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, operasyon merkezini kurarak paletli araçlarıyla olay yerine hareket etti.
Tatbikat gereği, kurtulan kişilerle iletişime geçip, yaşanabilecek yeni çığ olayına karşı önlemlerini alan ekipler, arama köpeklerinin de desteğiyle iki ayrı yerde olduklarını belirledikleri yaralı 3 kişiyi, diğer arama ve kurtarma ekiplerinin de desteğiyle kurtarıp, ilk müdahalenin ardından UMKE ekiplerine teslim etti.
Başarıyla sonuçlanan tatbikat sonrası Vali Yardımcısı Sardar Çevheroğlu, görev yalan kişilere teşekkür etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı