Mudanya Başkan Türkyılmaz, Cumhuriyet’in 100. yılı için Mudanya’dan Çankaya’ya yürüyecek

Başkan Türkyılmaz, Cumhuriyet’in 100. yılı için Mudanya’dan Çankaya’ya yürüyecek

Paylaş
Başkan Türkyılmaz, Cumhuriyet’in 100. yılı için Mudanya’dan Çankaya’ya yürüyecek

Başkan Türkyılmaz, Cumhuriyet’in 100. yılı için Mudanya’dan Çankaya’ya yürüyecek

Hasan BOZBEY/MUDANYA (Bursa), (DHA)-BURSA’da Mudanya Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 100’üncü yıla özel bir etkinlikle kutlayacak. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çankaya Belediyesi’nin iş birliğinde, mütarekenin imzalandığı ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Mudanya’dan, Cumhuriyet’in yönetildiği Çankaya’ya yürüyerek, Cumhuriyet meşalesini taşıyacak.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında Mudanya Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile ‘Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi’ adıyla gerçekleştirilecek yürüyüşle ilgili bilgi veren Başkan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da bir ilke daha imza atıyoruz. İlgili makamlardan gerekli izinleri almak için yazışmalara başladık. Cumhuriyet’in ön sözünün yazıldığı Mudanya’da, Mütareke Meydanı’ndan başlatacağımız yürüyüşümüzü  Çankaya’da sonlandıracağız. Nilüfer, Bilecik, Bozüyük, Odunpazarı, Tepebaşı, Seyitgazi, Mahmudiye, Yenimahalle, Çankaya, Sivrihisar, Polatlı Belediyeleri ve Eskişehir ile Ankara Büyükşehir Belediyelerimizin başkanlarıyla güzergah boyunca bir araya gelecek, Türk Bayrağımızı dalgalandıracak, büyük bir coşku ve heyecanla yürüyeceğiz. Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’mızdan, tüm dünyaya bir kez daha birlik, beraberlik ve barış mesajları verecek, ‘İlelebet Cumhuriyet’ diyeceğiz. Türkiye’nin tam bağımsızlık için emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin meşalesini yüreğinde hiç söndürmeyenlere selam olsun. Cumhuriyet’imiz sonsuza dek yaşayacak, bu meşale hiç sönmeyecek. Tüm organizasyonda emeği geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Ulaşım
Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yürüyüş 20 Ekim’de Mütareke Meydanı’nda törenle başlayacak. Gökyüzüne barış güvercinlerinin uçurulmasının ardından Cumhuriyet meşalesi yakılacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Bandosu eşliğinde halk ve sporcularla birlikte yürüyüşe başlayacak. Yürüyüş güzergahındaki kentlerde, Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunulacak, şehitlik, anıt ve müze ziyaretleri gerçekleştirilecek. Güzergah boyunca il ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyacak sporcular Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin olacak. Yürüyüş, 28 Ekim’de Anıtkabir ziyaretiyle tamamlanacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı