Mudanya Mudanya Belediyesi, Mürsel’de Kara İncir Şenliği düzenledi

Mudanya Belediyesi, Mürsel’de Kara İncir Şenliği düzenledi

Paylaş
Mudanya Belediyesi, Mürsel’de Kara İncir Şenliği düzenledi

Mudanya Belediyesi, Mürsel’de Kara İncir Şenliği düzenledi

Aydın AKALIN/MUDANYA (Bursa), (DHA)-BURSA’da, üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın tarımsal değerlerini tanıtmak amacıyla, Mudanya Belediyesi tarafından, Mürsel Kara İncir Şenliği düzenlendi. ‘İncir Yeme’, ‘En Kaliteli İncir’ ve ‘En Lezzetli İncir Tatlısı’ yarışmalarının yapıldığı şenlikte, Esra Akman da sahne aldı.
Mudanya Belediyesi tarafından üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın tarımsal değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Kara İncir Şenliği, yüzlerce kişiyi Mürsel Mahallesi’nde buluşturdu. ‘İncir Yeme’, ’En Kaliteli İncir’ ve ‘En Lezzetli İncir Tatlısı’ yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar ve yetişkinler olarak iki kategoride düzenlenen incir yeme yarışması şenliğe katılanların büyük ilgisini çekti. Tarihi Mudanya Bandosu konseri ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. En Kaliteli İncir yarışmasının birincisi Ömer Efe Ümit, En Lezzetli İncir Tatlısı yarışmasının kazananı ise Fatma Durum oldu.
‘ÜRETİCİMİZİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Şenlik finalinde Bursalı şarkıcı Esra Akman sahne aldı. Akman’a teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın üç değerli karasını, üreticisini, köylüsünü desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Yaptıkları tanıtım ve verdikleri destekle her geçen sene ürünlerin hak ettiği değere kavuşmaya başladığını ifade eden Türkyılmaz, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerine vurgu yaptı.
Başkan Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, şarkıcı Esra Akman ile Mürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet İlhan, İzmir Marşı’nı, şenliğe katılanlarla birlikte söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı