Mudanya Mudanya'da, sanata katkı sağlayan sergi

Mudanya'da, sanata katkı sağlayan sergi

Paylaş
Mudanya'da, sanata katkı sağlayan sergi

Mudanya'da, sanata katkı sağlayan sergi

Mine AK/BURSA (DHA)-BURSA'nın Mudanya İlçe Belediyesi tarafından, Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak düzenlenen, “Sanatın Işığı"  isimli resim çalıştayında bir araya gelen ressamların eserleri, düzenlenen sergiyle izlenime sunuldu.

Mudanya Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak,  19 – 23 Eylül tarihleri arasında Bademli Hanımeli İmece Evi’nde,  Leyla Yüksel’in küratörlüğünde düzenlediği resim çalıştayının sergisi gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden bir araya gelen ressamların yaptığı eserler , “Sanatın Işığı” isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çalıştay da ressamlar Ağıt Uğur Uludağ, Arzu Karayel, Ceyda Güler, Durmuş Ali Akça, Ebru Narin, Erkin Keskin, Gülümay Çiraz, Hacer Elitok, Hayati Çetin, İzzet Temel, Kübra Karataş Öztan, Mehmet Kanlı, Mine Gençtürk, Yüksel Baydar ve Zeynep Bingöl Çiftçi’nin eserleri yer aldı.

Bademli Hanımeli İmece Evi’nde gerçekleşen serginin açılış konuşmasını yapan Leyla Yüksel, çalıştayın nasıl düzenlendiğini anlattı.  Verdiği destekten dolayı, Mudanya Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür eden Yüksel, yaptıkları eserler hakkında bilgi sundu.

ATAMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100. Yılında böyle bir etkinliği gerçekleştirip, sanat alanında Mudanya’ya katkı sundukları için mutlu olduklarını söyledi. Türkyılmaz, “Mudanya’nın var olan kültürel değerlerini sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. Karanlığa doğru giden Mudanya’mızı güneşe doğru koşar hale getirdik. Daha yapacağımız çok güzel işler var. Emek veren sanatçılarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vermek istediğimiz mesajlar çok açık ve net. Atamızın bize bıraktığı emanetlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (DHA)

 

(FOTOĞRAFLI)

 

 

 

Haberin Devamı