Yenişehir Yenişehir Havaalanı'nda hedef Avrupa Ülkeleri

Yenişehir Havaalanı'nda hedef Avrupa Ülkeleri

Paylaş
Yenişehir Havaalanı'nda hedef Avrupa Ülkeleri

Yenişehir Havaalanı'nda hedef Avrupa Ülkeleri

Ezgi ATAV/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)-BURSA Yenişehir Uluslararası Havalimanında yurt içi ve yurt dışı seferlerin artması için çalışmalar sürüyor. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, turizm şirketleri, iş dünyası ve havayolu şirketleriyle görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Pandemi tüm dünyayı etkiledi. Öncelikli hedefimiz Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanımızda pandemi öncesi olan Diyarbakır, Gaziantep seferlerini yeniden hayata geçirmek. Bir yandan da Artvin, Van, Kars, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman, Adana, Antalya, Samsun, Sivas, Antalya, Üsküp ve Kıbrıs’a seferler konulması için turizm şirketleri, iş dünyası, havayolu şirketleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bu olaylara siyasi olarak değil, Bursa’nın meselesi olarak bakıyoruz. Ben on yıldır mücadele ediyorum. Sürekli toplantılar düzenliyoruz. Hedeflerimiz belli, bu yolda da kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.

Özellikle Moskova’ya uçak seferlerinin konulması için turizm şirketlerinden ve iş dünyasından taleplerin olduğuna dikkat çeken Esgin, “Moskova fuarlar, turizm ve ticari ilişkilerimizin yoğun olduğu bir bölge bunun için görüşmelerimiz devam ediyor. Yine Fransa Paris, İtalya, Almanya, Ukrayna Kiev ve Balkan ülkelerine seferlerin olmasını istiyoruz. Buralara seferler konulması durumunda yüzde yüz doluluk olması gerekiyor. Bu ülkelerde de ticari ve turizm alanlarında ciddi ilişkilerimiz var. Bunun içinde havayolu şirketleri ve diğer kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı