Denizli Tiyatronun kalbi Denizli'de atacak

Tiyatronun kalbi Denizli'de atacak

Paylaş
Tiyatronun kalbi Denizli'de atacak

Tiyatronun kalbi Denizli'de atacak

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 34'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan korteje tiyatroseverler yoğun ilgi gösterirken, 5'i yabancı olmak üzere toplam 23 tiyatro ekibi 10 gün boyunca 34 oyunu sahneye koyacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34.'sünü düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali'nin korteji yapıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen korteje, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Uluslararası Tiyatro Festivali için kente gelen yerli ve yabancı tiyatro grupları ve davetliler katıldı. Bando eşliğinde yürüyüşe geçen gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar devam eden korteje katıldı. Denizlilerin cadde boyunca yoğun ilgi gösterdiği kortej renkli görüntülere sahne oldu. Makyajları ve kostümleri ile dikkat çeken tiyatrocular şarkı söyleyip dans etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçtiğimiz 2 yıl boyunca bu özel festivali pandemi nedeniyle gerçekleştiremediklerini söyledi. Tiyatronun hayatın tüm yönlerini yansıtan çok özel bir sanat olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Tiyatro insanlığın var olduğu günden bu yana devam ediyor. Amatör ruhla yapılan tiyatroya destek olmak amacıyla festivalimizin bu yıl 34'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. 50'ye yakını yurtdışından olmak üzere 400 tiyatro sanatçısı 10 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gibi salonlarda ve meydanlarda oyunlarını sergileyecek. Tüm vatandaşlarımızı oyunlarımıza bekliyorum. Her gün dolu dolu tiyatro gösterileri olacak. Tiyatroseverleri ve tiyatro ile daha önce hiç temas etmemiş vatandaşlarımızı bu güzel oyunlara davet ediyorum" diye konuştu.  (DHA)  

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı