Bismil Bismil’de iki haftadaki asayiş uygulamalarında 11 tutuklama

Bismil’de iki haftadaki asayiş uygulamalarında 11 tutuklama

Paylaş
Bismil’de iki haftadaki asayiş uygulamalarında 11 tutuklama

Bismil’de iki haftadaki asayiş uygulamalarında 11 tutuklama

Seyfettin EKEN- Ahmet Yasin AZİZOĞLU/BİSMİL (Diyarbakır),(DHA)- DİYARBAKIR’ın Bismil ilçesinde polisin iki hafta boyunca yaptığı huzur uygulamalarında yakalanan 45 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bismil ilçesinde Asayiş Büro Amirliği, Motosikletli Polis Timler Amirliği ve Koruma Büro Amirliği ekiplerince ilçe genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Eğlence mekanları, metruk binalar, park ve bahçeler ile okul ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde iki hafta boyunca sürdürülen uygulamalarda 45 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11’i, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Denetimlerde ayrıca, haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan 23 aranan şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, 4 çalıntı motosiklet, 3 kurusıkı tabanca,10 ruhsatsız tabanca, 144 mermi, 12 gram metamfetamin ve 211 gram esrar da ele geçirildi. Denetlenen bin 865 aracın 334’üne ise ihlaller nedeniyle 413 bin 543 lira para cezası kesildi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı