Bismil Bismil’de son 10 günde yapılan ‘Huzur Asayiş’ uygulamalarında 16 tutuklama

Bismil’de son 10 günde yapılan ‘Huzur Asayiş’ uygulamalarında 16 tutuklama

Paylaş
Bismil’de son 10 günde yapılan ‘Huzur Asayiş’ uygulamalarında 16 tutuklama

Bismil’de son 10 günde yapılan ‘Huzur Asayiş’ uygulamalarında 16 tutuklama

Ahmet Yasin AZİZOĞLU/BİSMİL, (Diyarbakır),(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde, polis ekiplerince son 10 günde yapılan ‘Huzur Asayiş’ uygulamalarında gözaltına alınan 16 şüpheli tutuklandı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eğlence mekanları, metruk binalar, park-bahçeler, okul ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde, 10 gün boyunca ‘Huzur Asayiş’ uygulamaları gerçekleştirildi. Uygulamalarda 1 hırsızlık şüphelisi ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 40 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 40 şüpheliden 24’ü, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 16 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denetimlerde ayrıca 1 ruhsatsız tabanca,1 ruhsatsız av tüfeği, 14 mermi, 1 çalıntı motosiklet, 1 tescilsiz motosiklet, bir miktar uyuşturucu ve kaçak tütün ele geçirildi. Denetlenen 1 işyerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenerek mühürlenirken, 2 işyerine ise 4207 sayılı ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna Muhalefet’ suçuyla cezai işlem uygulandı. İçerisinde kumar oynandığı belirlenen bir işyeri ve 4 şüpheliye de, ‘5326 sayılı Kabahatler Kanununa Muhalefet’ suçuyla cezai işlem uygulandı. Denetlenen 1236 araçtan 187’sine ise farklı madde ihlallerinden toplamda 411 bin 565 Türk lirası trafik cezası uygulandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı