Edirne Edirne'de Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı

Edirne'de Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı

Paylaş
Edirne'de Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı

Edirne'de Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı

Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)  tarafından bu yıl Kırkpınar etkinlikleri kapsamından alınan Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Fuarı, Trakya Üniversitesi iş birliğiyle Karaağaç Yerleşkesi'nde  22'nci kez kapılarını açtı. 

Edirne'de 25-29 Mayıs tarihleri arasında açık kalarak ziyaretçilerini ağırlayacak Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Fuarı, T.Ü. Karaağaç Yerleşkesi'nde kapılarını açtı. Fuarın açılışına Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan Hasköy Valisi Katya Paneva, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, sivil toplum örgütü, firma ve esnaf temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuar açılışında konuşan Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, bu gibi benzer etkinliklerin tarımsal üretim kapasitesinin artırılmasında önemli rol oynadığını belirterek,  "Birçok ülke tarımsal ürünlerin ihracatıyla ilgili kısıtlama kararlarına gidebiliyor. Belirli ülkeler belirli tarım ürünlerinin ihracatını yasaklayabiliyor ya da rezervlerinde inanılmaz bir artışa giderek doğal tedarik sürecinde aksamalara neden olabiliyor. Bizim bunun karşısında yapabileceğimiz en kuvvetli seçeneğimiz tarımsal üretim kapasitemizin artırılmasıdır. Bu tarz fuarların ve organizasyonların inanılmaz önemli olduğunu değerlendiriyorum" diye konuştu.

Bu yıl fuarda güçlerini Trakya Üniversitesi ile birleştirdiklerini söyleyen ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da, "5 gün boyunca açık kalacak olan fuarımızda tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün yanı sıra, coğrafi işaretli yerel lezzetlerimizi de misafirlerin beğenisine sunuyoruz. Trakya'nın coğrafi işaretli 30 farklı ürünü de ziyaretçilerle buluşturuyoruz. Bölgemizin gastronomik kültürünün de sunulmasıyla birlikte bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da sanayinin ihtiyaçlarına cevap veren bir üniversite olduklarını ve bu konuda her zaman işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Kırbıyık, Bulgaristan Hasköy Valisi Katya Paneva, Rektör Tabakoğlu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Borsa Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı.

Protokol, stantları gezerken yöresel ürünlerin de tadına baktı. Fuar, üniversitenin Karaağaç Yerleşkesi'nde 29 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı