Keşan Keşan’da yöresel ürünler pazarı açıldı

Keşan’da yöresel ürünler pazarı açıldı

Paylaş
Keşan’da yöresel ürünler pazarı açıldı

Keşan’da yöresel ürünler pazarı açıldı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde valilik ile belediyenin desteğiyle hazırlanan ve girişimci kadınların el emeği ürünlerini satacağı yöresel ürünler pazarı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Keşan’a bağlı İzzetiye mahallesinde hazırlanan yöresel ürünler pazarının açılışına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, diğer ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya’nın en büyük yöresel pazarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Keşan’ımızda birlikteliğin ve dayanışmanın gücünü hep birlikte gösteriyoruz. Yöresel ürün pazarımızda emeği kazanca dönüştürmeye karar vermiştik. Bu kararımızı gerçekleştirmeye başladık. Cumhurbaşkanımızın da hedef koyduğu en büyük projelerinden biri, kadınlarımızın ekonomiye ve üretime daha fazla katılmasıdır. Bugün bizlerle bu mutluluğa ortak olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Kadınlarımız başta olmak üzere tüm üreticilerimiz burada kendi geleceklerini inşa edecekler. Biz inanıyoruz ki insanlık için daha müreffeh bir gelecek kurmanın yolu üreticilerimizin vizyonundan, liderliğinden ve emeklerinden geçmektedir. Bizim insanımız çalışkan, yetenekli ve gayretlidir” dedi.

'KADINLARIMIZIN AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SUNDUĞU BİR MERKEZ OLACAK'

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da, pazarın özellikle kadınların aile bütçesine katkı sağlayacakları bir merkez olacağını ifade ederek, “Kadınlarımız bizim için çok kıymetli. Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlara verdiği değeri biliyorsunuz. Kendisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasında en büyük katkıyı kadınlar vermişlerdir. Bizde iktidara geldiğimiz günden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimiyle kadınlarımızın hayatın her alanında yer almaları için bütün desteği veriyoruz. Sayın valimize bu alanın hayata geçmesi için desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanım her zaman kadınlarımızın yanında. İnşallah kadınlarımız burada Keşan’ımızın, ülkemizin ekonomisine katkı sunacaklar” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Program, ikramda bulunulması ve stantların ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.

Haberin Devamı