Keşan Keşan’da 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı

Keşan’da 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı

Paylaş
Keşan’da 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı

Keşan’da 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde, 5 Nisan Avukatlar Günü Keşan’da da düzenlenen programla kutlandı.

Program, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli, savcılar ve avukatlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Keşan Baro Temsilcisi Avukat Deniz Kalfa Günay tarafından basın açıklaması okundu.

Avukat Deniz Kalfa Günay, öncelikle koronavirüs salgınında hayatını kaybeden meslektaşlarını anarak ve tüm meslektaşlarının Avukatlar Günü’nü kutlayarak, “Bir ülkenin gerçek anlamda hukuk devleti olması ancak o ülkenin yargı sisteminin bağımsızlığı, tarafsızlığı ve savunmaya verdiği değer ile mümkündür. Güçlü bir savunma güçlü bir hukuk devleti demektir. Güçlü avukat güçlü yargı demektir. Hukuk devleti ve demokrasi için avukatlık mesleği vazgeçilmez unsurlardan biridir. Yani avukatlık sadece yargının kurucu unsuru değil, hukuk devletinin ve demokrasinin de vazgeçilmez unsurlarındandır. Her devirde, hem sistemde mahkemeler kurulur, yargılamalar yapılır, ancak sadece demokrasilerde bağımsız avukatlar vardır. Biz, avukatlar olarak bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın, adaletin ve demokrasinin tarafındayız. Anayasanın 2. Maddesinde belirtilen Atatürk ilkelerine bağlı, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin yanındayız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, demokrasinin ve Atatürk Türkiye’sinin yılmaz savunucularıyız” dedi.

Programda, Belediye Başkanı Helvacıoğlu, avukatlara karanfil dağıttı. Etkinlik, Atatürk heykeli önünde toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı